Costella de porc cruixent
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Milan
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tribia, Masquefa
INGREDIENTS
- 1 costellam de porc
- oli d'oliva
- sal, pebre negre i romaní
- 100 g de cansalada ibèrica
- 1/4 de pinya natural
- 50 g de farina d'arròs
- 4 cullerades de melmelada de pinya
- 1 tassa de salsa de carn
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el costellam, poseu-hi el romaní per sobre, envaseu-lo al buit i deixeu-lo coure al forn durant 12 hores a 70 graus.
Quan ja estigui cuit, desemboliqueu-lo, desosseu-lo, poseu la carn en un motlle de vidre, premseu-la bé i deixeu-la refredar durant 12 hores més a la nevera.
A continuació, desemmotlleu la carn, talleu-la a rodanxes, emboliqueu-les amb els talls de cansalda, enfarineu-les i salteu-les en una paella sense oli. Quan estiguin ben dauradetes, poseu-les al forn durant 2 minuts a 180 graus.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la pinya tallada a trossos.
I ja per acabar, feu una base de salsa de carn al fons del plat, poseu-hi la pinya al damunt, la costella a sobre i guarniu-la amb una mica de melmelada de pinya.
Quan ja estigui cuit, desemboliqueu-lo, desosseu-lo, poseu la carn en un motlle de vidre, premseu-la bé i deixeu-la refredar durant 12 hores més a la nevera.
A continuació, desemmotlleu la carn, talleu-la a rodanxes, emboliqueu-les amb els talls de cansalda, enfarineu-les i salteu-les en una paella sense oli. Quan estiguin ben dauradetes, poseu-les al forn durant 2 minuts a 180 graus.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la pinya tallada a trossos.
I ja per acabar, feu una base de salsa de carn al fons del plat, poseu-hi la pinya al damunt, la costella a sobre i guarniu-la amb una mica de melmelada de pinya.