Coptura cu visina si mere (Pastís de poma i cireres) - Orhei, Moldàvia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Lilia Terentii, els Pallaresos

INGREDIENTS

  • 1 pot de cireres àcides
  • 5 ous grossos
  • 200 g de sucre
  • 300 g de nata fresca
  • 200 g de mantega
  • 400 g de farina
  • 2 pomes grosses
  • vainilla en pols

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a uns 170º.
Poseu la mantega en una paella i deixeu que es desfaci a foc fluix.
Separeu les clares dels rovells. Reserveu les clares i poseu els rovells en un bol. Afegiu-hi el sucre i remeneu-ho amb energia fins que us quedi una mena de crema blanquinosa. Després, incorporeu-hi la nata i torneu a remenar-ho.
Per últim, afegiu-hi la mantega fosa i, de mica en mica, la farina. No pareu de remenar fins que aquesta massa agafi consistència i no hi hagi cap grumoll.
Folreu la safata del forn amb paper vegetal i aboqueu-hi la massa. Esteneu-la de manera que el gruix quedi uniforme.
Peleu i talleu les pomes a daus petits. Repartiu-ho per sobre de la massa i, després, escampeu-hi les cireres àcides pel damunt.
Enforneu-ho durant uns 45 minuts.
Munteu les clares a punt de neu junt amb una mica de sucre i de vainilla en pols.
Un cop el pastís estigui cuit, repartiu-hi per sobre les clares muntades i torneu a enfornar-lo uns 2 o 3 minuts més.

Anar al contingut