Copa tropical
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pasteleria Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastelería Torres, Sta. Coloma de Gramanet
INGREDIENTS
- 1 pinya
- 200 g de sucre
- 100 g d'aigua
- 50 g de rom (opcional) Per al gelat
- 150 g sucre
- 50 g aigua
- 10 rovells d'ou
- 250 g de polpa de mango
- 500 g de nata semimuntada Per a l'escuma de coco
- 250 g nata
- 50 g sucre
- 100 g polpa de coco
PREPARACIÓ
Per començar, feu un almívar bullint 100 grams d'aigua i 100 grams de sucre.
Tot seguit, incorporeu-hi els daus de pinya natural i deixeu-ho reposar. Podeu afegir-hi una mica de rom per aromatitzar-ho. A continuació, bateu els rovells d'ou i deixeu-los en un bol. Per fer el gelat, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i deixeu-ho coure a 125 graus durant 5 minuts. Després, afegiu aquest almívar als rovells d'ou i torneu-ho a batre. Incorporeu-hi la nata semimuntada sense sucre i la polpa de mango i remeneu-ho. Deixeu-ho refredar al congelador dins d'una màniga pastissera. Per fer l'escuma de coco, poseu en un bol la meitat de la nata amb el coco i remeneu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi la resta de la nata i torneu-ho a remenar. Deixeu-ho refredar dins d'una màniga pastissera a la nevera. I ja per acabar, poseu la pinya amb l'almívar al fons de la copa, poseu a sobre el gelat amb l'ajuda de la màniga pastissera i a sobre l'escuma de coco. Deixeu-ho refredar dues hores al congelador i decoreu-ho amb xocolata.
Tot seguit, incorporeu-hi els daus de pinya natural i deixeu-ho reposar. Podeu afegir-hi una mica de rom per aromatitzar-ho. A continuació, bateu els rovells d'ou i deixeu-los en un bol. Per fer el gelat, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i deixeu-ho coure a 125 graus durant 5 minuts. Després, afegiu aquest almívar als rovells d'ou i torneu-ho a batre. Incorporeu-hi la nata semimuntada sense sucre i la polpa de mango i remeneu-ho. Deixeu-ho refredar al congelador dins d'una màniga pastissera. Per fer l'escuma de coco, poseu en un bol la meitat de la nata amb el coco i remeneu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi la resta de la nata i torneu-ho a remenar. Deixeu-ho refredar dins d'una màniga pastissera a la nevera. I ja per acabar, poseu la pinya amb l'almívar al fons de la copa, poseu a sobre el gelat amb l'ajuda de la màniga pastissera i a sobre l'escuma de coco. Deixeu-ho refredar dues hores al congelador i decoreu-ho amb xocolata.