Copa tropical

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pasteleria Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastelería Torres, Sta. Coloma de Gramanet

INGREDIENTS

  • 1 pinya
  • 200 g de sucre
  • 100 g d'aigua
  • 50 g de rom (opcional) Per al gelat
  • 150 g sucre
  • 50 g aigua
  • 10 rovells d'ou
  • 250 g de polpa de mango
  • 500 g de nata semimuntada Per a l'escuma de coco
  • 250 g nata
  • 50 g sucre
  • 100 g polpa de coco

PREPARACIÓ

Per començar, feu un almívar bullint 100 grams d'aigua i 100 grams de sucre.
Tot seguit, incorporeu-hi els daus de pinya natural i deixeu-ho reposar. Podeu afegir-hi una mica de rom per aromatitzar-ho. A continuació, bateu els rovells d'ou i deixeu-los en un bol. Per fer el gelat, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i deixeu-ho coure a 125 graus durant 5 minuts. Després, afegiu aquest almívar als rovells d'ou i torneu-ho a batre. Incorporeu-hi la nata semimuntada sense sucre i la polpa de mango i remeneu-ho. Deixeu-ho refredar al congelador dins d'una màniga pastissera. Per fer l'escuma de coco, poseu en un bol la meitat de la nata amb el coco i remeneu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi la resta de la nata i torneu-ho a remenar. Deixeu-ho refredar dins d'una màniga pastissera a la nevera. I ja per acabar, poseu la pinya amb l'almívar al fons de la copa, poseu a sobre el gelat amb l'ajuda de la màniga pastissera i a sobre l'escuma de coco. Deixeu-ho refredar dues hores al congelador i decoreu-ho amb xocolata.
Anar al contingut