Copa de crema amb vainilla i figues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mey Hofmann
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hofmann, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la crema de vainilla:
- 200 g de nata
- 200 g de llet
- 4 rovells
- 60 g de sucre
- un canonet de vainilla
- Per a la compota de figues:
- 5 figues
- 20 g de sucre
- 10 g de llimona
- Per al granissat de Pedro Ximénez:
- 100 g de Pedro Ximénez
- 200 g d'aigua
- 60 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer la crema, infusioneu en un cassó la nata líquida, la llet i el canonet de vainilla.
Mentrestant, en un bol, barregeu el sucre amb els rovells, afegiu-hi la llet infusionada amb vainilla i passeu-ho pel colador xinès. Després, ompliu els motllos fins a la meitat i poseu-ho al forn durant 30 minuts a 90º.
Tot seguit, poseu en un cassó al foc l'aigua i el sucre i quan el sucre estigui fos, afegiu-hi el Pedro Ximénez. Retireu-ho del foc i poseu-ho en un recipient al congelador.
A continuació, per fer la compota, poseu en un bol les figues tallades a quarts, el sucre, el suc de llimona i tritureu-ho.
I ja per acabar, poseu la compota a les copes, a sobre la crema, i després, el granissat.
Mentrestant, en un bol, barregeu el sucre amb els rovells, afegiu-hi la llet infusionada amb vainilla i passeu-ho pel colador xinès. Després, ompliu els motllos fins a la meitat i poseu-ho al forn durant 30 minuts a 90º.
Tot seguit, poseu en un cassó al foc l'aigua i el sucre i quan el sucre estigui fos, afegiu-hi el Pedro Ximénez. Retireu-ho del foc i poseu-ho en un recipient al congelador.
A continuació, per fer la compota, poseu en un bol les figues tallades a quarts, el sucre, el suc de llimona i tritureu-ho.
I ja per acabar, poseu la compota a les copes, a sobre la crema, i després, el granissat.