Copa de crema amb vainilla i figues

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mey Hofmann
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la crema de vainilla:
  • 200 g de nata
  • 200 g de llet
  • 4 rovells
  • 60 g de sucre
  • un canonet de vainilla
  • Per a la compota de figues:
  • 5 figues
  • 20 g de sucre
  • 10 g de llimona
  • Per al granissat de Pedro Ximénez:
  • 100 g de Pedro Ximénez
  • 200 g d'aigua
  • 60 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer la crema, infusioneu en un cassó la nata líquida, la llet i el canonet de vainilla.
Mentrestant, en un bol, barregeu el sucre amb els rovells, afegiu-hi la llet infusionada amb vainilla i passeu-ho pel colador xinès. Després, ompliu els motllos fins a la meitat i poseu-ho al forn durant 30 minuts a 90º.

Tot seguit, poseu en un cassó al foc l'aigua i el sucre i quan el sucre estigui fos, afegiu-hi el Pedro Ximénez. Retireu-ho del foc i poseu-ho en un recipient al congelador.

A continuació, per fer la compota, poseu en un bol les figues tallades a quarts, el sucre, el suc de llimona i tritureu-ho.

I ja per acabar, poseu la compota a les copes, a sobre la crema, i després, el granissat.
Anar al contingut