Consomé de xiitake
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Consomé de xiitake
- (per a 2 persones)
- 400g de nyàmeres
- 100g de xiitakes frescos
- 1 ceba
- 50g de mini-gírgoles
- 100ml de vi blanc
- 600ml de llet de soja
PREPARACIÓ
1. Piquem un quart de ceba.
2. Escalfem una cassola i hi posem un rajolí d'oli. Trieu una cassola on després pugueu fer servir la batedora.
3. Aboquem la ceba picada a la cassola per enrossir-la i deixem es que vagi daurant.
4. Tallem els xiitakes a dauets.
5. Afegim els dauets de xiitakes a la cassola quan la ceba comenci a daurar-se.
6. Reguem la cassola amb el vi blanc, deixem que bulli i que la ceba i el xiitake se'l beguin tot.
7. Pelem les nyàmeres, les tallem per la meitat longitudinalment i, de cada meitat, en fem làmines primes.
8. Un cop el vi ha reduït i s'ha evaporat l'alcohol, afegim a la cassola un xic de sal i les nyàmeres.
9. Hi aboquem la llet de soja i ho deixem coure tot 4 o 5 minutets.
10. Després, fem servir la batedora elèctrica dins de la mateixa cassola on hem cuit la crema i la batem.
11. Passem la crema per un colador.
12. Escalfem una paella, hi afegim un raig d'oli i hi coem les mini-gírgoles a foc lent.
13. Quan les mini-gírgoles siguin prou cuites, emplatem la crema en un plat fondo i hi afegim les mini-gírgoles pel damunt.
2. Escalfem una cassola i hi posem un rajolí d'oli. Trieu una cassola on després pugueu fer servir la batedora.
3. Aboquem la ceba picada a la cassola per enrossir-la i deixem es que vagi daurant.
4. Tallem els xiitakes a dauets.
5. Afegim els dauets de xiitakes a la cassola quan la ceba comenci a daurar-se.
6. Reguem la cassola amb el vi blanc, deixem que bulli i que la ceba i el xiitake se'l beguin tot.
7. Pelem les nyàmeres, les tallem per la meitat longitudinalment i, de cada meitat, en fem làmines primes.
8. Un cop el vi ha reduït i s'ha evaporat l'alcohol, afegim a la cassola un xic de sal i les nyàmeres.
9. Hi aboquem la llet de soja i ho deixem coure tot 4 o 5 minutets.
10. Després, fem servir la batedora elèctrica dins de la mateixa cassola on hem cuit la crema i la batem.
11. Passem la crema per un colador.
12. Escalfem una paella, hi afegim un raig d'oli i hi coem les mini-gírgoles a foc lent.
13. Quan les mini-gírgoles siguin prou cuites, emplatem la crema en un plat fondo i hi afegim les mini-gírgoles pel damunt.