Conilla amb codony

  • Programa: Al vostre gust
  • Cuina: Albert Ventura
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Coure

INGREDIENTS

  • 1 conilla
  • 1 kg de codony fresc
  • 1 branca de canyella
  • 1 llimona
  • 250 g de sucre
  • 6 g de iota
  • 1,5 l d'aigua
  • 1 kg de cargols
  • 30 g de mantega de cacau
  • 10 g de cacau en pols
  • 3 pastanagues
  • 2 porros
  • 3 cebes
  • 1 manat d'herbes (farigola, romaní, llorer)

PREPARACIÓ

  1. Talleu el codony a quarts. Coeu-lo en una olla amb l'aigua, la canyella, la llimona i el sucre a foc molt lent durant sis hores.
  2. Després, coleu-lo i reserveu el líquid. En el litre d'aigua de codony que obtingueu, dissoleu-hi la iota.
  3. Desosseu la conilla, i lligueu-la. Coeu-la al vuit a 62º durant 8 hores.
  4. Amb els ossos i les verdures feu una salsa i lligueu-la amb la mantega de cacau.
  5. Renteu els cargols amb sal i vinagre tres cops. Coeu-los un cop estiguin ben enganyats.
  6. Talleu una ració de conilla, i doneu-li un cop de forn a 62ºC. Al plat, col·loqueu-hi l'aigua de codony (per anar bé hauria de quedar com gelatina) i la conilla calenta. Cobriu-ho amb la salsa.
  7. Saltegeu els cargols nets de closca fins que quedin cruixents. Tot seguit, afegiu-los al plat al costat d'una mica de cacau en pols.
Anar al contingut