Conill rostit amb romaní i samfaina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Subirós
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Almadraba Park Hotel, Roses

INGREDIENTS

  • 1,2 kg de conill
  • 2 alls
  • gotet d'oli d'oliva
  • 1 gotet de Xerès
  • sal
  • pebre
  • romaní
  • 1 pebrot vermell
  • Per a la samfaina:
  • 2 cabeces d'alls
  • 200 g de ceba
  • 200 g d'albergínia
  • 200 g de carbassó
  • 1/2 kg de tomàquets
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • sal, pebre

PREPARACIÓ

Per fer la samfaina, poseu els alls, la ceba, l'albergínia, el carbassó i els tomàquets en una safata, amaniu-los amb oli, sal i pebre i escaliveu-los al forn.

Després, peleu-los, talleu-los a trossos i salteu-los en un cassó amb una mica d'oli. Quan estigui tot ben dauradet, retireu-ho del cassó i reserveu-ho.

A continuació, al mateix cassó de fer la samfaina, poseu-hi el got d'oli, els alls sense pelar, el pebrot tallat a daus i el conill, ja tallat a trossos i salpebrat, i deixeu-ho coure a foc suau. Quan el conill estigui ben ros, afegiu-hi el Xerès i el romaní i deixeu-lo coure a foc suau una estona més.

I ja per acabar, emplateu el conill, salseu-lo amb el suc de la cocció i poseu-hi la samfaina al costat.
Anar al contingut