Conill en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Navarro
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Piqué, Gandesa
- Informació nutricional -Obre
El escabetx va sorgir com a conservant del aliments. Avui dia s'utilitza més com a condiment. Les especies que conté tenen propietats digestives.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 conill
- una mica de romaní
- 4 fulles de llorer
- 500 ml de vi blanc
- 1/2 got de vinagre
- un got d'aigua
- oli d'oliva verge extra
- una cabeça d'alls
- 8 cebes petites
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el conill, ja tallat a trossos i salpebrat, les cebes pelades, els grans d'all pelats, el romaní, el llorer, el vinagre, el vi blanc, l'oli i l'aigua i deixeu-ho macerar 12 hores a la nevera.
A continuació, reserveu l'adob en un bol i en una paella amb una mica d'oli salteu els talls de conill, les cebes, els alls, el romaní i el llorer.
Quan el conill estigui ben daurat, poseu-ho tot dins d'una cassola, afegiu-hi la meitat de l'adob que havíeu reservat i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Mentrestant, poseu la resta de l'adob en una paella i deixeu-lo reduir a foc suau fins que quedi com una salsa.
I ja per acabar, emplateu el conill i les cebes, salseu-ho tot amb l'adob reduït i guarniu el plat amb el romaní i el llorer.
A continuació, reserveu l'adob en un bol i en una paella amb una mica d'oli salteu els talls de conill, les cebes, els alls, el romaní i el llorer.
Quan el conill estigui ben daurat, poseu-ho tot dins d'una cassola, afegiu-hi la meitat de l'adob que havíeu reservat i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Mentrestant, poseu la resta de l'adob en una paella i deixeu-lo reduir a foc suau fins que quedi com una salsa.
I ja per acabar, emplateu el conill i les cebes, salseu-ho tot amb l'adob reduït i guarniu el plat amb el romaní i el llorer.