Conill amb cargols (Conill amb cargols) - Catalunya
- Programa: Karakia
- Cuina: família Boltó Alario, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 conill
- 1 kg de cargols
- farigola
- 1 ceba
- 2 o 3 tomàquets
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- mig got d'aigua
- oli, sal i pebre
- Per a la picada:
- 5 ametlles
- 3 avellanes
- 1 torrada de pa
- 1 gra d'all
- el fetge del conill
PREPARACIÓ
Renteu els cargols amb aigua freda i deixeu-los una estona a l'aigüera, perquè vagin sortint de la closca. Ompliu una olla amb aigua freda fins una mica més de la meitat i poseu-la al foc, molt lent, amb els cargols nets a dins. Quan vegeu que gairebé tots els cargols surten i es van enfilant per l'olla, apugeu el foc al màxim. Canvieu l'aigua de l'olla i feu-los coure uns 10 minuts amb una mica de farigola.
Renteu i talleu el conill a trossos; salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una cassola de fang amb un bon raig d'oli. Fregiu-hi també el fetge del conill i, un cop cuit, reserveu-lo per a la picada. Una vegada tingueu els talls de conill fregits, retireu-los del foc i reserveu-los.
En una altra cassola, feu-hi un sofregit de ceba i tomàquet. Afegiu-hi mig got d'aigua o de vi i deixeu que vagi fent xup-xup durant uns 20 minuts.
Prepareu la picada i afegiu-la al sofregit. Aboqueu-ho tot a la cassola del conill i deixeu que acabi de coure, a foc ben lent, uns 10 minuts més.
Renteu i talleu el conill a trossos; salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una cassola de fang amb un bon raig d'oli. Fregiu-hi també el fetge del conill i, un cop cuit, reserveu-lo per a la picada. Una vegada tingueu els talls de conill fregits, retireu-los del foc i reserveu-los.
En una altra cassola, feu-hi un sofregit de ceba i tomàquet. Afegiu-hi mig got d'aigua o de vi i deixeu que vagi fent xup-xup durant uns 20 minuts.
Prepareu la picada i afegiu-la al sofregit. Aboqueu-ho tot a la cassola del conill i deixeu que acabi de coure, a foc ben lent, uns 10 minuts més.