Confit d'espatlla de cabrit amb pil-pil de ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- 4 espatlles de cabrit
- 8 grans d'all
- 1 fulla de llorer, romaní i grans de pebre
- 12 escalunyes escalivades
- 2 cullerades de sucre
- 1 nou de mantega
- 1,5 l d'oli d'oliva suau
- 150 g de ceps confitats
- sal i pebre
- magrana per guarnir
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu les espatlles de cabrit, poseu-les en un cassó amb l'oli d'oliva, el romaní, el llorer, els grans d'all i els grans de pebre
i deixeu-les confitar durant 5 o 6 hores a foc molt suau. Quan estiguin cuites, retireu les espatlles de cabrit, separeu la gelatina de l'oli i reserveu-la.
Per fer el pil-pil de ceps, poseu en un bol la gelatina del cabrit, els ceps confitats, l'oli de confitar el cabrit i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, poseu en una paella el sucre i la mantega i deixeu-ho caramel·litzar. Seguidament, afegiu-hi les escalunyes pelades i salteu-les.
I ja per acabar, emplateu el cabrit, salseu-lo amb el pil-pil, poseu-hi les escalunyes al voltant i guarniu el plat amb uns grans de magrana.
i deixeu-les confitar durant 5 o 6 hores a foc molt suau. Quan estiguin cuites, retireu les espatlles de cabrit, separeu la gelatina de l'oli i reserveu-la.
Per fer el pil-pil de ceps, poseu en un bol la gelatina del cabrit, els ceps confitats, l'oli de confitar el cabrit i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, poseu en una paella el sucre i la mantega i deixeu-ho caramel·litzar. Seguidament, afegiu-hi les escalunyes pelades i salteu-les.
I ja per acabar, emplateu el cabrit, salseu-lo amb el pil-pil, poseu-hi les escalunyes al voltant i guarniu el plat amb uns grans de magrana.