Confit d'espatlla de cabrit amb pil-pil de ceps

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • 4 espatlles de cabrit
  • 8 grans d'all
  • 1 fulla de llorer, romaní i grans de pebre
  • 12 escalunyes escalivades
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 nou de mantega
  • 1,5 l d'oli d'oliva suau
  • 150 g de ceps confitats
  • sal i pebre
  • magrana per guarnir

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu les espatlles de cabrit, poseu-les en un cassó amb l'oli d'oliva, el romaní, el llorer, els grans d'all i els grans de pebre
i deixeu-les confitar durant 5 o 6 hores a foc molt suau. Quan estiguin cuites, retireu les espatlles de cabrit, separeu la gelatina de l'oli i reserveu-la.

Per fer el pil-pil de ceps, poseu en un bol la gelatina del cabrit, els ceps confitats, l'oli de confitar el cabrit i tritureu-ho amb el túrmix.

A continuació, poseu en una paella el sucre i la mantega i deixeu-ho caramel·litzar. Seguidament, afegiu-hi les escalunyes pelades i salteu-les.

I ja per acabar, emplateu el cabrit, salseu-lo amb el pil-pil, poseu-hi les escalunyes al voltant i guarniu el plat amb uns grans de magrana.
Anar al contingut