Confit d'ànec amb salsa de raïm
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dolors Abad
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El molí dels fanals
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec és molt més rica en ferro i en vitamines del grup B que altres aus, sobretot si la comparem amb les de corral com el pollastre.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 cuixes d'ànec confitades (en llauna)
- 500 g de raïm negre
- 1 l de vi de Porto
- 1 culleradeta de farina de blat de moro
- 30 g de mantega
- Per a la ceba confitada:
- 1 ceba de Figueres
- 30 g de mantega
- 30 g de sucre moreno
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les cuixes d'ànec en una safata i deixeu-les coure al forn fins que estiguin ben rosses.
A continuació, en una paella amb una mica de mantega poseu-hi el raïm i el Porto i deixeu-ho reduir durant uns 20 minuts.
Seguidament, afegiu-hi la farina de blat de moro i remeneu-ho bé.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica de mantega sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el sucre morè i deixeu-la confitar una estona.
I ja per acabar, emplateu la ceba confitada, poseu-hi una cuixa d'ànec a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de Porto i els grans de raïm.
A continuació, en una paella amb una mica de mantega poseu-hi el raïm i el Porto i deixeu-ho reduir durant uns 20 minuts.
Seguidament, afegiu-hi la farina de blat de moro i remeneu-ho bé.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica de mantega sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el sucre morè i deixeu-la confitar una estona.
I ja per acabar, emplateu la ceba confitada, poseu-hi una cuixa d'ànec a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de Porto i els grans de raïm.