Concones (Escudella maputxe) - Araucanía, Xile
- Programa: Karakia
- Cuina: Lafken Painemilla, Girona
INGREDIENTS
- Per al brou:
- 4 talls de cuixa de porc
- 1/2 pebrot vermell
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- 2 alls
- pebre vermell picant
- aigua
- sal
- oli
- Per a la pasta:
- 2 ous
- farina
- julivert
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Peleu les cebes i talleu-les a quarts. Peleu i trinxeu els alls. Esbandiu les pastanagues i poseu-ho tot en una cassola de vores altes amb una raig d'oli juntament amb els talls de porc. Salpebreu-ho generosament i remeneu-ho una mica.
Passats un parell de minuts, no cal que s'hagi enrossit, afegiu-hi aigua ¿que el tall quedi cobert- tapeu la cassola i deixeu que el brou es vagi fent.
Uns 10-15 minuts després, afegiu-hi el pebrot vermell tallat a tires i més aigua.
Un cop tingueu el brou a punt, coleu-lo i reserveu-lo.
Per fer la pasta, bateu els ous amb un bon grapat de julivert trinxat. Després incorporeu-hi la farina ¿primer un parell de cullerades- i remeneu-ho perquè la barreja vagi agafant cos. Aneu-hi afegint farina fins que veieu que la pasta queda més aviat densa.
Poseu una olla al foc amb el brou. Quan comenci a arrencar el bull, aneu-hi tirant bocins de la pasta a culleradetes, com si féssiu nyoquis.
Si voleu que el plat sigui una mica més complet, podeu esmicolar la carn del brou i afegir-la a l'olla un cop la pasta sigui cuita.
Condimenteu-la amb pebre vermell picant i ja la podreu portar a taula.
Passats un parell de minuts, no cal que s'hagi enrossit, afegiu-hi aigua ¿que el tall quedi cobert- tapeu la cassola i deixeu que el brou es vagi fent.
Uns 10-15 minuts després, afegiu-hi el pebrot vermell tallat a tires i més aigua.
Un cop tingueu el brou a punt, coleu-lo i reserveu-lo.
Per fer la pasta, bateu els ous amb un bon grapat de julivert trinxat. Després incorporeu-hi la farina ¿primer un parell de cullerades- i remeneu-ho perquè la barreja vagi agafant cos. Aneu-hi afegint farina fins que veieu que la pasta queda més aviat densa.
Poseu una olla al foc amb el brou. Quan comenci a arrencar el bull, aneu-hi tirant bocins de la pasta a culleradetes, com si féssiu nyoquis.
Si voleu que el plat sigui una mica més complet, podeu esmicolar la carn del brou i afegir-la a l'olla un cop la pasta sigui cuita.
Condimenteu-la amb pebre vermell picant i ja la podreu portar a taula.