Concones (Escudella maputxe) - Araucanía, Xile

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Lafken Painemilla, Girona

INGREDIENTS

  • Per al brou:
  • 4 talls de cuixa de porc
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 2 alls
  • pebre vermell picant
  • aigua
  • sal
  • oli
  • Per a la pasta:
  • 2 ous
  • farina
  • julivert
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les cebes i talleu-les a quarts. Peleu i trinxeu els alls. Esbandiu les pastanagues i poseu-ho tot en una cassola de vores altes amb una raig d'oli juntament amb els talls de porc. Salpebreu-ho generosament i remeneu-ho una mica.
Passats un parell de minuts, no cal que s'hagi enrossit, afegiu-hi aigua ¿que el tall quedi cobert- tapeu la cassola i deixeu que el brou es vagi fent.
Uns 10-15 minuts després, afegiu-hi el pebrot vermell tallat a tires i més aigua.
Un cop tingueu el brou a punt, coleu-lo i reserveu-lo.
Per fer la pasta, bateu els ous amb un bon grapat de julivert trinxat. Després incorporeu-hi la farina ¿primer un parell de cullerades- i remeneu-ho perquè la barreja vagi agafant cos. Aneu-hi afegint farina fins que veieu que la pasta queda més aviat densa.
Poseu una olla al foc amb el brou. Quan comenci a arrencar el bull, aneu-hi tirant bocins de la pasta a culleradetes, com si féssiu nyoquis.
Si voleu que el plat sigui una mica més complet, podeu esmicolar la carn del brou i afegir-la a l'olla un cop la pasta sigui cuita.
Condimenteu-la amb pebre vermell picant i ja la podreu portar a taula.

Anar al contingut