Colomins escabetxats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Arpa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 colomins
- un manat de pastanagues
- 8 escalunyes
- 4 cebes tendres
- 4 porros tendres
- unes fulles de sàlvia
- romaní
- oli d'oliva
- vinagre de poma
- brou vegetal
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les verdures i talleu els colomins, separant-ne pit i cuixes.
Per fer l'escabetx, talleu les verdures a làmines i ofegueu-les en un cassó fondo amb oli fins que sigui toves, però sense que agafin color. Després, afegiu-hi el brou vegetal, una mica més d'oli, el vinagre de poma, el romaní i les fulles de sàlvia i deixeu-ho coure una estona. Quan ja estigui cuit, retireu el cassó del foc i reserveu-ho tapat, en calent.
A continuació, salpebreu les cuixes i els pits de colomí i salteu-los en una paella amb oli calent fins que quedin cuits. Tot seguit, afegiu-los al cassó de l'escabetx i deixeu-ho refredar.
Finalment, guardeu l'escabetx en un pot de vidre, o en un recipient de plàstic i deixeu-lo reposar 24 hores a la nevera.
I ja per acabar, poseu una llesca de pa torrat al centre del plat i cobriu-la amb l'escabetx intercalant el colomí i les verdures.
Per fer l'escabetx, talleu les verdures a làmines i ofegueu-les en un cassó fondo amb oli fins que sigui toves, però sense que agafin color. Després, afegiu-hi el brou vegetal, una mica més d'oli, el vinagre de poma, el romaní i les fulles de sàlvia i deixeu-ho coure una estona. Quan ja estigui cuit, retireu el cassó del foc i reserveu-ho tapat, en calent.
A continuació, salpebreu les cuixes i els pits de colomí i salteu-los en una paella amb oli calent fins que quedin cuits. Tot seguit, afegiu-los al cassó de l'escabetx i deixeu-ho refredar.
Finalment, guardeu l'escabetx en un pot de vidre, o en un recipient de plàstic i deixeu-lo reposar 24 hores a la nevera.
I ja per acabar, poseu una llesca de pa torrat al centre del plat i cobriu-la amb l'escabetx intercalant el colomí i les verdures.