Colomí rostit amb Porto

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Clotet
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Tuset, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El colomí és una au de carn vermella, i com a tal te un gust més fort que les de carn blanca.És una carn de fàcil digestió, amb poc greix i rica en minerals i vitamines A i B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 colomins
  • 2 peres Williams o de Puigcerdà
  • 1 ceba mitjana
  • 1/2 porro
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • julivert
  • 1 got de vi de Porto
  • 1 got de vi negre amb cos
  • 1 bastonet de 10 cm de llarg de regalèssia
  • 1 culleradeta de farina
  • 1/2 l d'aigua
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli fregiu els ossos del colomí.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana, el porro tallat a trossos, el julivert, la farigola, el llorer i la regalèssia i deixeu-ho coure durant una estona a foc suau. Seguidament, poseu-hi la farina, el vi negre, el Porto, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. A continuació, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure 15 minuts més. Després, retireu-ho del foc, passeu-ho pel colador xinès i reserveu-ho en un cassó al foc.Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu els pits del colomí salpebrats fins que quedin ben rossos.Finalment, en una paella sense oli salteu la pera tallada a quarts fins que quedi daurada.I ja per acabar, emplateu els pits de colomí, poseu-hi la pera al costat i salseu-ho tot amb la salsa de Porto.
Anar al contingut