Colomí confitat i rostit amb patata trinxada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Jiménez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Menjador de Can Ravell, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 colomins
  • 400 g de patates
  • 1 manat de ceba tendra
  • llorer
  • farigola
  • alls
  • 1 l d'oli verge
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Per marinar les cuixes dels colomins, salpebreu-les per ambdós costats.
Perfumeu-les amb una dent d'all, una fulla de llorer i unes branques de farigola. Deixeu-les marinar a la nevera unes 4 o 6 hores. Després confiteu-les amb oli d'oliva fins que estiguin cuites. Mentrestant, ofegueu la ceba tendra picada en una paella amb oli a foc lent. Tot seguit, poseu les patates a bullir amb aigua i sal. A continuació, salpebreu els pits dels colomins amb la carcanada. Daureu-los pels dos costats en una paella amb oli a foc lent. Afegiu-hi les cuixes que heu confitat abans. Quan els pits estiguin cuits, traieu-los la carcanada. Per fer la patata trinxada, traieu la pell a les patates que heu cuit, poseu-les en un bol i trinxeu-les amb una forquilla. Després afegiu-hi una cullerada de ceba tendra, que haureu cuit prèviament, una mica de sal i oli d'oliva, i barregeu-ho. I per acabar, poseu l'olivada, que haureu fet amb olives negres, mel, anxoves i farigola, la vinagreta, que haureu fet amb tàperes, anxoves, mel, vinagre i oli d'oliva, en un plat. Feu una "canel" amb la patata trinxada i incorporeu-la al plat juntament amb una mica de farigola. Finalment, afegiu-hi les cuixes i els pits dels colomins i un rajolí d'oli.
Anar al contingut