Colomí amb vi ranci i botifarra negra

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Windsor, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 colomins de sang d'uns 400 g
  • 100 g de cansalada
  • 1 got de vi ranci
  • 4 branquetes de farigola
  • sal, pebre i oli Per al puré:
  • 200 g de botifarra negra
  • 100 g de mongetes del ganxet
  • 1 ramet d'herbes aromàtiques
  • 1 ceba
  • 4 claus
  • mantega

PREPARACIÓ

Comenceu per preparar el colomí, lligueu-lo juntament amb unes tires de cansalada, salpebreu-lo, col.loqueu-lo en una safata amb oli i poseu-lo al forn durant uns 8 minuts a 220º de temperatura.
Un cop passat aquest temps, poseu-lo en una paella, afegiu-hi vi ranci i espereu que es redueixi. Per fer el puré de mongetes (en remull un dia abans), bulliu-les a foc mitjà durant mitja hora, amb un manat d'herbes aromàtiques, una ceba i els claus. Prepareu la botifarra negra tallada a trossos. Quan les mongetes estiguin cuites, tritureu-les juntament amb la botifarra i reserveu-ho. Abans d'emplatar, talleu el colomí i escalfeu el puré en una paella amb mantega. Per presentar el plat, tireu-hi la salsa reductora pel damunt i acabeu-ho de decorar amb una branqueta de romaní.
Anar al contingut