Colomí amb roses i maduixots

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 2 colomins
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de sal del Delta amb espècies
  • 40 g de confitura de pètals de rosa
  • 100 g de maduixots
  • pètals de rosa de cultiu biològic
  • 1 dl de brou de colomí
  • 1 copa de vi de l'Empordà de garnatxa
  • 1 culleradeta de mantega

PREPARACIÓ

1. Per començar, saleu el colomí amb la sal del Delta i salteu-lo en una cassola amb oli a foc ben fort.

2. Quan estigui daurat per un costat, doneu-li la volta, afegiu-hi els maduixots tallats per la meitat i salteu-ho tot junt uns minuts més.

3. Quan el colomí estigui ros, retireu els maduixots, reserveu-los, poseu la cassola al forn i deixeu coure el colomí durant 20 minuts a 160 graus.

4. A continuació, retireu el colomí, talleu-lo separant els pits de les cuixes i reserveu-lo.

Per fer la salsa: a la cassola del colomí, poseu-hi la garnatxa, el brou i la mantega. Remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts.

5. Ja per acabar, emplateu el colomí, salseu-lo per sobre, poseu-hi els maduixots i la confitura als costats i guarniu el plat amb els pètals de rosa.
Anar al contingut