Colomí amb crosta de mantega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc López
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Villa Retiro, Xerta (Baix Ebre)
INGREDIENTS
- 4 colomins desossats
- 1 tassa de fons de carn
- 1 ceba
- 100 g de pebrots del piquillo
- 1 cullerada de mostassa
- oli, sal i pebre
- Per a la mantega d'herbes:
- 200 g de mantega
- 150 g de pa ratllat
- 2 cullerades de julivert
- cibulet
PREPARACIÓ
Per fer la mantega d'herbes, poseu en un bol la mantega, el pa ratllat, el julivert i el cibulet picats i remeneu-ho tot bé.
Seguidament poseu la barreja sobre un paper sulfuritzat, tapeu-ho amb un altre paper sulfuritzat, aplaneu-ho amb un corró i deixeu-ho refredar a la nevera.
Quan ja estigui dura, talleu-la a quadres i retireu el paper sulfuritzat.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a làmines.
Quan estigui daurada, afegiu-hi els pebrots del piquillo i la mostassa, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho tot i deixeu-ho coure.
A continuació, en una paella ben calenta amb una mica d'oli salteu els colomins.
Tot seguit, talleu el colomí a trossos, poseu-los en una safata de forn, cobriu-los amb la mantega d'herbes i deixeu-ho coure al forn durant uns 5 minuts.
I ja per acabar, poseu en un costat del plat el sofregit de ceba i pebrots i a l'altre costat el colomí.
Seguidament poseu la barreja sobre un paper sulfuritzat, tapeu-ho amb un altre paper sulfuritzat, aplaneu-ho amb un corró i deixeu-ho refredar a la nevera.
Quan ja estigui dura, talleu-la a quadres i retireu el paper sulfuritzat.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a làmines.
Quan estigui daurada, afegiu-hi els pebrots del piquillo i la mostassa, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho tot i deixeu-ho coure.
A continuació, en una paella ben calenta amb una mica d'oli salteu els colomins.
Tot seguit, talleu el colomí a trossos, poseu-los en una safata de forn, cobriu-los amb la mantega d'herbes i deixeu-ho coure al forn durant uns 5 minuts.
I ja per acabar, poseu en un costat del plat el sofregit de ceba i pebrots i a l'altre costat el colomí.