Còctel de marisc
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 2 persones:
- _ kg percebes
- 8 cloïsses vermelles grosses
- 8 musclos de roca
- 1 raig de vi blanc
- aigua envasada
- 2 fulles de llorer
- grans de pebre negre
- 1 gra d'all
- 1/2 ceba
- 4 claus d'olor
- 1 pot de cogombrets agredolços
- 1 ceba tendra
- 2 cullerades de maionesa
- 1 patata al caliu
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 8 olives negres
PREPARACIÓ
1. Deixeu reduir el vi a foc lent, fins que no faci olor d'alcohol, afegiu-hi l'aigua i la sal, en aquesta proporció: per cada litre d'aigua, 35 g de sal. I, quan arrenqui el bull, afegiu-hi els percebes i els coeu tres minuts.
2. Després, els deixeu refredar i aprofiteu el fumet per coure-hi al vapor, primer, uns 6 minuts les cloïsses i, després, un parell de minuts els musclos, perquè s'obrin.
3. Peleu i talleu els percebes.
4. Talleu els cogombrets ben petits i salteu el pebrot verd i el pebrot vermell picats.
5. Tot seguit, barregeu els pebrots, les olives, la ceba tendra, l'oli d'oliva i el marisc.
6. I, per acabar, feu una salsa pel còctel amb un parell de cullerades de maionesa, la patata al caliu i una part del líquid de cocció del marisc, tot ben triturat, i afegiu-hi els cogombrets picats.
7. Poseu la salsa de base del plat, i a sobre el còctel de marisc.
2. Després, els deixeu refredar i aprofiteu el fumet per coure-hi al vapor, primer, uns 6 minuts les cloïsses i, després, un parell de minuts els musclos, perquè s'obrin.
3. Peleu i talleu els percebes.
4. Talleu els cogombrets ben petits i salteu el pebrot verd i el pebrot vermell picats.
5. Tot seguit, barregeu els pebrots, les olives, la ceba tendra, l'oli d'oliva i el marisc.
6. I, per acabar, feu una salsa pel còctel amb un parell de cullerades de maionesa, la patata al caliu i una part del líquid de cocció del marisc, tot ben triturat, i afegiu-hi els cogombrets picats.
7. Poseu la salsa de base del plat, i a sobre el còctel de marisc.