Còctel de llagostins i tàrtar de tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Diego Campos
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rincón de Diego

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 14 llagostins
  • 1 fulla de llorer
  • 2 alvocats
  • 1 llimona
  • pebre
  • sal i oli d'oliva
  • 2 tomàquets
  • 3 taronges
  • micromesclum
  • 4 fulles de coriandre
  • 4 fulles d'alfàbrega
  • 1 remolatxa
  • 1/2 meló
  • flors i menta per decorar
  • Per a la vinagreta:
  • vinagre de xerès
  • 1/2 copa de Campari
  • sal
  • pebre
  • 5 g de sucre
  • el suc d'una taronja

PREPARACIÓ

Per començar, poseu aigua en un cassó amb una mica de sal i una fulla de llorer i deixeu que arrenqui el bull.

Mentrestant, peleu els llagostins, separeu-ne les cues dels caps, travesseu cada cua amb un escuradents i, quan l'aigua bulli, poseu-los al cassó, escaldeu-los 30 segons i refresqueu-los en un bol amb aigua, gel i una mica de sal. Un cop freds, poseu-los en un plat amb paper absorbent, perquè s'eixuguin, i reserveu-los.

A continuació, peleu l'alvocat, obriu-lo, traieu-ne la carn, talleu-la a daus, poseu-ho en un bol, amaniu-ho amb llimona, sal, pebre, oli d'oliva i coriandre picat i reserveu-ho.

Tot seguit, peleu la remolatxa, passeu-la per una liquadora, poseu el suc en un bol, afegiu-hi el meló tallat a daus i deixeu-los 10 minuts perquè s'impregnin del gust i el color de la remolatxa. Després, escorreu-los, deixeu-los assecar sobre paper absorbent i reserveu-los.

Per fer la vinagreta, poseu en una coctelera el vinagre de xerès, el Campari, la sal, el pebre, el sucre i el suc de taronja i barregeu-ho tot bé.

Finalment, talleu el tomàquet a daus petits, amaniu-ho amb sal, l'oli i les fulles d'alfàbrega i reserveu-ho.

I ja per acabar, en el fons d'una copa de còctel, poseu-hi els daus d'alvocat, de tomàquet i de meló, els grills de taronja sencers i les cues de llagostins sense l'escuradents, cobriu-ho tot amb el micromesclum, amaniu-ho amb una mica d'oli i sal, decoreu-ho amb unes fulles de menta i serviu-ho acompanyat de la coctelera perquè cadascú s'ho amaneixi amb la vinagreta.
Anar al contingut