Còctel de gambes amb miso

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes aporten proteïnes de bona assimilació, poc greix, però sobretot contenen iode i fòsfor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 15 gambes vermelles fresques
  • una cullerada de miso
  • 4 espàrrecs blancs frescos
  • unes fulles d'enciam romà
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 ou
  • sal
  • ratlladura de llimona
  • ceba envinagrada

PREPARACIÓ

  1. Pelem les gambes i en traiem l'intestí. Les reservem.
  2. Farem un oli de gambes: confitem les closques i els caps 20 minuts amb oli verge extra.
  3. Netegem les fulles d'enciam romà, les enrotllem i les tallem a tires.
  4. Pelem els 4 espàrrecs i els tallem a rodanxes gruixudes. Els escaldem durant 3 minuts amb una mica d'aigua mineral. Passats els 3 minuts, els retirem i deixem reduir l'aigua dels espàrrecs.
  5. Fem una maionesa amb un ou i part de l'oli de gamba ja fred.
  6. Posem una cullerada de miso a l'aigua reduïda dels espàrrecs. Hi aboquem els espàrrecs que tenim tallats i escaldats.
  7. Posem totes les gambes en una safata. Escalfem molt la resta de l'oli de gamba i el tirem per sobre de la gamba directament i així ens quedarà mig cuita.
  8. Salpebrem els espàrrecs, hi afegim l'enciam i ho remenem. Després hi posem les gambes i la maionesa de gambes.
  9. Acabem el plat tallant la ceba envinagrada per la meitat i ho servim.
Anar al contingut