Còctel de fruita cru
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Álvarez
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cocteleria 41º, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la fruita en cru:
- 2 préssecs (o 2 plàtans o 1 pinya)
- 1 fava tonca
- 1 citronel·la (lemongras)
- 8 fulles de menta
- 1 cullerada sopera rasa de cardamom en gra
- 1/2 l d'aigua mineral
- 50 g de xarop de vainilla
- gel en cubs
- Per fer el còctel:
- 60 ml de caldo de la maceració de la fruita
- 1 ampolla de gínger (ginger ale)
- flors de pensament comestibles (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu l'aigua en un cassó i quan arrenqui el bull retireu-la del foc i afegiu-hi el cardamom, la fava tonca ratllada, les fulles de menta, la citronel·la tallada a trossos, el préssec pelat i tallat a grills i el xarop de vainilla, remeneu-ho bé, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho infusionar a la nevera durant 24 hores.
A continuació, coleu la infusió, poseu-la en una coctelera juntament amb uns quants glaçons i agiteu-ho bé.
Tot seguit, feu una base de gel picat en una safata i poseu-hi a sobre els grills de préssec infusionats, la citronel·la i les flors de pensament.
I ja per acabar, poseu el còctel en un got, afegiu-hi el gínger i un parell de glaçons, guarniu-lo amb un grill de préssec i una flor de pensament i serviu-lo acompanyat de la safata del préssec amb gel.
A continuació, coleu la infusió, poseu-la en una coctelera juntament amb uns quants glaçons i agiteu-ho bé.
Tot seguit, feu una base de gel picat en una safata i poseu-hi a sobre els grills de préssec infusionats, la citronel·la i les flors de pensament.
I ja per acabar, poseu el còctel en un got, afegiu-hi el gínger i un parell de glaçons, guarniu-lo amb un grill de préssec i una flor de pensament i serviu-lo acompanyat de la safata del préssec amb gel.