Cocotxes de muntanya amb cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 20 cloïsses
- 400 g del bolet llengua de bou
- 100 cl d'oli d'oliva
- 2 cullerades de farina
- 1 got de vi blanc
- 1 gra d'all
- c/s julivert picat
- 200 cl d'aigua d'espàrrecs d'una llauna
- 200 cl d'aigua mineral
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu bé la llengua de bou, talleu-la a trossos i salteu-la en una paella amb una mica d'oli. Quan hagi perdut tota la seva aigua, afegiu-hi l'all picat i deixeu-lo sofregir. Abans que l'all agafi color, poseu-hi les cloïsses i la farina, remeneu-ho bé, incorporeu-hi el vi blanc, l'aigua mineral i l'aigua d'espàrrecs i deixeu-ho coure just fins que s'obrin les cloïsses i la salsa quedi lligada, uns dos o 3 minuts, aproximadament. Finalment, poseu-hi el julivert picat, remeneu-ho bé i, quan la salsa estigui ben lligada, retireu-ho del foc.
I ja per acabar, ja ho podeu emplatar.
I ja per acabar, ja ho podeu emplatar.