Cocotxes de bacallà amb botifarra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La botifarra del perol és un embotit de porc en què s'aprofiten les parts menys nobles de l'animal, obtenint així un aliment energètic i ric en greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    20 cocotxes de bacallà dessalades 

    300 g ceba tendra xinesa 

    200 g botifarra del perol 

    250 g piparres fresques 

    12 grans d'all 

    170 ml oli OVE 

    1 bitxo 

    Oli OVE 

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Posem 300 g de ceba xinesa ja netes sobre una reixeta de safata de forn. Les enfornem 10 minuts a 200 graus. 
  2. Fem un pil-pil aixafant 12 grans d'all amb un ganivet i els posem en una paella. Hi afegim 170 ml d'oli OVE i un bitxo. Ho confitem a foc molt baix durant 45 minuts. 
  3. Retirem els alls i el bitxo de la paella mantenint l'oli i hi anem afegint les cocotxes ja dessalades i assecades i amb la pell cap amunt. Confitem les cocotxes amb l'oli a foc molt baix durant uns 7 minuts. 
  4. Traiem la paella del foc i reservem les cocotxes en un plat. 
  5. Agafem un colador i remenem l'oli que hi ha a la paella fins a obtenir el pil-pil.  
  6. Afegim de nou les cocotxes a la paella i ho reservem. 
  7. Pelem 200 g de botifarra de perol i la tallem a rodelles. 
  8. Posem una paella al foc i quan està calenta hi marquem les rodelles de botifarra de perol. Les reservem. 
  9. Afegim un raig d'oli OVE a la paella on hem marcat la botifarra i hi saltem 250 g de piparres fresques. Un cop saltades les passem en un plat amb paper absorbent i les salem. Retirem el paper un cop hagi absorbit l'oli. 
  10. Tallem les rodelles de botifarra a daus i els afegim a la paella amb les cocotxes. 
  11. Pelem les cebes xineses ja cuites, tallem la part verda més torrada i les reservem. 
  12. Emplatem posant una ració de cocotxes i salsa pil-pil en un plat, i acompanyem de les piparres i les cebes xineses. 
Anar al contingut