Cocotxes de bacallà amb botifarra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La botifarra del perol és un embotit de porc en què s'aprofiten les parts menys nobles de l'animal, obtenint així un aliment energètic i ric en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
20 cocotxes de bacallà dessalades
300 g ceba tendra xinesa
200 g botifarra del perol
250 g piparres fresques
12 grans d'all
170 ml oli OVE
1 bitxo
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem 300 g de ceba xinesa ja netes sobre una reixeta de safata de forn. Les enfornem 10 minuts a 200 graus.
- Fem un pil-pil aixafant 12 grans d'all amb un ganivet i els posem en una paella. Hi afegim 170 ml d'oli OVE i un bitxo. Ho confitem a foc molt baix durant 45 minuts.
- Retirem els alls i el bitxo de la paella mantenint l'oli i hi anem afegint les cocotxes ja dessalades i assecades i amb la pell cap amunt. Confitem les cocotxes amb l'oli a foc molt baix durant uns 7 minuts.
- Traiem la paella del foc i reservem les cocotxes en un plat.
- Agafem un colador i remenem l'oli que hi ha a la paella fins a obtenir el pil-pil.
- Afegim de nou les cocotxes a la paella i ho reservem.
- Pelem 200 g de botifarra de perol i la tallem a rodelles.
- Posem una paella al foc i quan està calenta hi marquem les rodelles de botifarra de perol. Les reservem.
- Afegim un raig d'oli OVE a la paella on hem marcat la botifarra i hi saltem 250 g de piparres fresques. Un cop saltades les passem en un plat amb paper absorbent i les salem. Retirem el paper un cop hagi absorbit l'oli.
- Tallem les rodelles de botifarra a daus i els afegim a la paella amb les cocotxes.
- Pelem les cebes xineses ja cuites, tallem la part verda més torrada i les reservem.
- Emplatem posant una ració de cocotxes i salsa pil-pil en un plat, i acompanyem de les piparres i les cebes xineses.