Cocota de vieires amb vi blanc i llima

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Pozas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Peixample, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 vieires grosses sense el coral
  • 3 grans d'all
  • 1 ceba grossa
  • 1 pebrot vermell
  • 2 pebrots verds
  • 3 tomàquets madurs
  • farigola i romaní
  • 1 cullerada de polpa de nyora
  • 1 got de vi blanc
  • 1 llima
  • vinagre balsàmic reduït
  • sucre
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • sal grossa

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu els grans d'all que haureu aixafat, amb el romaní, la farigola i una mica de sal i pebre.

Quan els alls estiguin dauradets, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts.

Seguidament, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir.

A continuació, afegiu-hi el pebrot tallat a la juliana, el tomàquet ratllat, la polpa de la nyora i una mica de sucre i deixeu-ho sofregir tot junt una estona més.

Quan ja estigui cuit, retireu els grans d'all i poseu la resta de sofregit a la cocota.

Tot seguit, en una paella sense oli salteu les vieires amanides amb oli.

Quan estiguin dauradetes, poseu-les a la cocota, tapeu-la i deixeu-les coure al forn durant 5 minuts a 190 graus.

I ja per acabar, emplateu el sofregit, poseu-hi les vieires a sobre, amaniu-les amb una mica d'oli i sal grossa i guarniu el plat amb la llima ratllada i la reducció de vinagre balsàmic.
Anar al contingut