Cochinita pibil (Cassola de carn magra esmicolada) - Mèxic D.F., Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Rosi Morales, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 tros de carn magra
  • achiote (colorant natural)
  • pebre negre
  • orenga
  • comí
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 3-4 gots de suc de taronja
  • vinagre
  • 2 plàtans mascle
  • aigua
  • tortillas

PREPARACIÓ

Poseu el tros de carn en un bol de vores altes per poder-lo adobar.
Prepareu el marinat posant dins el got del túrmix un tros de ceba, un gra d'all pelat, el suc de taronja, un bon raig de vinagre, una mica de comí, d'orenga, de pebre negre i d'achiote. Tritureu-ho tot plegat fins que quedi líquid. Tasteu-ho i, si convé, rectifiqueu algun condiment.
Cobriu el tros de carn amb aquest marinat. Tapeu-lo amb film plàstic i deixeu-lo adobar, com a mínim, durant un parell d'hores. Molt millor si ho podeu deixar d'un dia per l'altre, el tall serà més gustós.
Obriu els plàtans mascle al llarg i buideu-los. Reserveu-ne la polpa per a alguna altra preparació, ja que per a aquest Mole només se n'utilitza la pell.
Esteneu una de les pells a la base de l'olla exprés. A sobre, poseu-hi el tros de carn marinada, aboqueu-hi el suc del marinat per sobre i tapeu-lo amb l'altra pell. Tanqueu l'olla i feu-ho coure el temps necessari perquè la carn gairebé es desfaci (tot dependrà del pes de la peça).
Un cop cuita la carn, retireu-ne els trossos grossos de greix que tingui i esmicoleu-la. Reserveu el suc de la cocció.
Poseu la carn esmicolada dins una cassola (millor si és de fang) i aboqueu-hi per sobre el suc que heu reservat.
Escalfeu unes quantes tortillas i ja us podreu preparar uns tacos de cochinita pibil.

Anar al contingut