Coca d'oli i aromàtiques

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els tomàquets secs són un aliment molt concentrat en vitamines i minerals de funció antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    250 g de farina

    5 g de sal

    5 g de llevat fresc

    20 ml d'oli OVE

    170 ml d'aigua mineral

    Mitja llimona en salmorra

    8 tomàquets secs

    Mitja ceba morada

    1 llimona

    1 gra d'all

    100 g de cansalada

    1 fulla de llorer

    Ruca

    Créixens

    Pebre negre en gra

PREPARACIÓ

1. En un bol posem 250 grams de farina. Hi afegim 5 grams de llevat fresc esmicolat, 170 ml d'aigua,  20 ml d'oli i 5 grams de sal.

2. Pastem els ingredients amb la mà fins que la farina ha quedat completament integrada. Fem una bola amb la massa, la deixem dins del bol, ho tapem amb un drap humit i deixem que reposi durant 10 minuts.

3. Traiem la massa del bol i la pastem suaument. La tornem a posar en el bol i que reposi tapada 10 minuts més.

4. Un cop passats els deu minuts, la pastem una mica més, en fem una bola i la posem en un recipient untat amb oli. Pintem la massa amb oli, ho tapem i ho deixem reposar a la nevera durant 12 hores.

5. Agafem una llimona en salmorra i la posem a dessalar en un recipient amb tapa amb aigua mineral. Ho tapem i ho deixem dessalar a la nevera 12 hores.

6. Traiem els recipients amb la massa i la llimona de la nevera.

7. Bolquem la massa sobre un full de paper sulfurat. Hi posem un bon raig d'oli i amb les mans li donem una forma rectangular. La deixem reposar 20 minuts fins que comenci a fermentar.

8. Confitem 8 tomàquets secs: primer els posem en un pot amb aigua freda i els fem bullir durant 10 minuts. Els traiem del foc i els assequem amb paper de cuina.

9. Un cop secs, els incorporem a un pot amb un gra d'all, una mica de pebre en gra, llorer i una branca de romaní. Ho cobrim amb oli d'OVE i ho confitem durant 10 minuts a foc baix. Els traiem del foc i els deixem escórrer sobre paper de cuina.

10. Traiem la llimona del recipient amb aigua. La tallem per la meitat, en traiem els pinyols i la tallem a rodanxes. La reservem.

11. Tallem els tomàquets per la meitat i els reservem.

12. Xafem la massa amb els dits per treure'n el gas. Distribuïm per sobre les rodanxes de llimona i els tomàquets confitats.

13. Escalfem el forn a 220 graus amb la safata en què courem la coca dins. Traiem la safata del forn vigilant de no cremar-nos i hi posem la coca a sobre. L'enfornem durant 20 minuts.

14. Tallem en juliana mitja ceba morada i la posem en un bol. Afegim ruca i créixens al bol, pebre negre i el suc de mitja llimona. Ho remenem i ho reservem.

15. Traiem la coca del forn i hi aboquem un raig d'oli per sobre.

16. Passem la coca en una safata, hi posem 100 grams de cansalada tallada molt fina per sobre, els vegetals del bol i la servim.

Anar al contingut