Coca d'espinacs

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g farina 

    10 g sal

    100 g massa mare 

    300 ml d'aigua

    romaní

    5 g sucre

    50 g oli oliva

    5 g llevat

    500 g d'espinacs            

    pinyons

    panses

    1 poma golden

    1 raig vinagre poma

    1 ou sencer

    1 rovell d'ou

    oli gira-sol

    1 gra d'all

     

PREPARACIÓ

  1. Preparem una aigua de romaní: posem 300 ml d'aigua a bullir amb unes fulles de romaní, uns 3 grams aproximadament. Quan arrenqui el bull, ho retirem del foc i deixem que s'infusioni 10 minuts. Després ho colem.
  2. Posem dins un bol 500 g de farina tamisada, 100 g de massa mare, 5 g de sucre i l'aigua de romaní. Ho pastem tot.
  3. Hi afegim 5 g de llevat fresc i 50 ml d'oli OVE. Ho barregem i ho deixem reposar tapat amb un drap 30 minuts
  4. Hi afegim 10 g de sal i ho amassem. Ho repartim en 2 boles  i ho deixem en repòs 1 hora tapat amb un drap.
  5. Mentrestant, posem 1 poma golden al forn a 220º 35 minuts.
  6. Recuperem les boles de massa i les desgasifiquem amb els dits. Posem oli damunt les dues coques. Les deixem fermentar 30 minuts més.
  7. Posem les coques sobre una safata i cap al forn a 220º durant 10 minuts.
  8. Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en una cassola gran amb oli OVE.
  9. Saltem a la cassola 500 g d'espinacs. Els salpebrem i hi tirem un grapat de pinyons.
  10. Traiem les coques del forn i hi afegim els espinacs saltats i espolsem per sobre un grapat de panses.
  11. Tornem a enfornar durant 10 minuts més a la mateixa temperatura.
  12. Pelem la poma al forn i la posem en un got batedor amb 1 ou  i 1 rovell més, 1  raig de vinagre de poma, un polsim de sal i oli de gira-sol. Emulsionem amb un braç batedor.
  13. Traiem les coques del forn. Les pintem per sobre amb la maionesa de poma