Coca d'espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuiner: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g farina
10 g sal
100 g massa mare
300 ml d'aigua
romaní
5 g sucre
50 g oli oliva
5 g llevat
500 g d'espinacs
pinyons
panses
1 poma golden
1 raig vinagre poma
1 ou sencer
1 rovell d'ou
oli gira-sol
1 gra d'all
PREPARACIÓ
- Preparem una aigua de romaní: posem 300 ml d'aigua a bullir amb unes fulles de romaní, uns 3 grams aproximadament. Quan arrenqui el bull, ho retirem del foc i deixem que s'infusioni 10 minuts. Després ho colem.
- Posem dins un bol 500 g de farina tamisada, 100 g de massa mare, 5 g de sucre i l'aigua de romaní. Ho pastem tot.
- Hi afegim 5 g de llevat fresc i 50 ml d'oli OVE. Ho barregem i ho deixem reposar tapat amb un drap 30 minuts
- Hi afegim 10 g de sal i ho amassem. Ho repartim en 2 boles i ho deixem en repòs 1 hora tapat amb un drap.
- Mentrestant, posem 1 poma golden al forn a 220º 35 minuts.
- Recuperem les boles de massa i les desgasifiquem amb els dits. Posem oli damunt les dues coques. Les deixem fermentar 30 minuts més.
- Posem les coques sobre una safata i cap al forn a 220º durant 10 minuts.
- Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en una cassola gran amb oli OVE.
- Saltem a la cassola 500 g d'espinacs. Els salpebrem i hi tirem un grapat de pinyons.
- Traiem les coques del forn i hi afegim els espinacs saltats i espolsem per sobre un grapat de panses.
- Tornem a enfornar durant 10 minuts més a la mateixa temperatura.
- Pelem la poma al forn i la posem en un got batedor amb 1 ou i 1 rovell més, 1 raig de vinagre de poma, un polsim de sal i oli de gira-sol. Emulsionem amb un braç batedor.
- Traiem les coques del forn. Les pintem per sobre amb la maionesa de poma