Coca de vieires amb tòfona i carreretes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Rué
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El toc de Gràcia, Barcelona
INGREDIENTS
- 6 vieires
- un polsim de tòfona ratllada
- 2 cebes
- 200 g de carreretes
- pa de xapata
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- cibulet
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli confiteu la ceba tallada a la juliana durant 4 hores a foc molt suau.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les carreretes. Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-les de sal i reserveu-les en un plat amb paper absorbent.
Tot seguit, obriu el pa per la meitat, traieu-ne les vores i torreu-lo al forn durant 5 minuts. Després, cobriu-lo amb la ceba confitada i les carreretes i poseu-lo al forn durant 5 minuts més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les vieires, ja salpebrades, fins que quedin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu la coca, poseu-hi les vieires a sobre i guarniu el plat amb una mica de cibulet, la tòfona ratllada i un raig d'oli d'oliva.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les carreretes. Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-les de sal i reserveu-les en un plat amb paper absorbent.
Tot seguit, obriu el pa per la meitat, traieu-ne les vores i torreu-lo al forn durant 5 minuts. Després, cobriu-lo amb la ceba confitada i les carreretes i poseu-lo al forn durant 5 minuts més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les vieires, ja salpebrades, fins que quedin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu la coca, poseu-hi les vieires a sobre i guarniu el plat amb una mica de cibulet, la tòfona ratllada i un raig d'oli d'oliva.