Coca de vieires amb tòfona i carreretes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Rué
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El toc de Gràcia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6 vieires
  • un polsim de tòfona ratllada
  • 2 cebes
  • 200 g de carreretes
  • pa de xapata
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli confiteu la ceba tallada a la juliana durant 4 hores a foc molt suau.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les carreretes. Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-les de sal i reserveu-les en un plat amb paper absorbent.

Tot seguit, obriu el pa per la meitat, traieu-ne les vores i torreu-lo al forn durant 5 minuts. Després, cobriu-lo amb la ceba confitada i les carreretes i poseu-lo al forn durant 5 minuts més.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les vieires, ja salpebrades, fins que quedin dauradetes.

I ja per acabar, emplateu la coca, poseu-hi les vieires a sobre i guarniu el plat amb una mica de cibulet, la tòfona ratllada i un raig d'oli d'oliva.
Anar al contingut