Coca de tomàquet amb Ragoût de verdures

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Such
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'indret de Semon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 tomàquets
  • 20 cl d'oli d'oliva
  • sal
  • sucre
  • oli d'alfàbrega
  • pasta de full
  • puré de tomàquet
  • Per al ragoût:
  • 125 g de mongeta tendra
  • 8 pastanagues
  • 8 puntes d'espàrrecs bladers
  • 1 manat de fulles d'espinacs
  • 125 g de pèsols
  • 4 grans d'all
  • 125 g de carreretes
  • cansalada
  • 2 escalunyes
  • cerfull
  • oli d'oliva
  • 1 gotet de brou de carn

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els tomàquets escaldats, pelats, sense llavors i tallats en trossos en una safata pel forn.
Afegiu-hi sal, sucre, pebre i oli i deixeu-ho coure al forn a 90 o 100 graus durant una hora. Per fer el ragoût de verdures, poseu oli i mantega en una paella. Quan la mantega s'hagi desfet, afegiu-hi la cansalada tallada i l'escalunya picada. Quan estigui ben daurades, incorporeu-hi les carreretes. Tot seguit, incorporeu-hi la pastanaga, els espàrrecs, la mangeta tendra, els pèsols, els espinacs i els alls que prèviament haureu rostit al forn a 90 graus durant 40 minuts i deixeu-ho coure uns 2 o 3 minuts. A continuació, pinteu la coca de full amb el puré de tomàquet i deixeu-la coure al forn a 200 graus durant 5 minuts. Finalment, poseu els tomàquets a sobre de la pasta de full, afegiu-hi una mica d'oli d'alfàbrega i poseu-ho al forn uns minuts. Després, emplateu-ho i acompanyeu-ho amb el ragoût.
Anar al contingut