Coca de sardina amb dolç de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vilà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alkimia, Barcelona
INGREDIENTS
- 24 sardines
- oli d'oliva
- barreja d'enciams
- Per a la coca:
- 300 g de farina fluixa
- 1 tasseta d'oli
- 1/2 got d'aigua
- 5 g de sal
- 8 g de llevat
- Per a l'olivada:
- 100 g d'olives d'Aragó o Kalamata
- 10 g de tàperes
- 10 g de julivert
- una punta d'all
- 2 filets d'anxova
- 1 cullerada de melmelada de taronja amarga
- Per a la juliana de taronja:
- 1 taronja
- 1/2 got d'aigua
- 20 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, barregeu en un bol la farina, l'oli, l'aigua, la sal i el llevat, fins que quedi una massa ben fina.
Seguidament, deixeu-la reposar durant mitja hora.
Després, estireu la massa amb un corró, talleu-la a rectangles i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Per fer l'olivada, poseu en un bol les olives, les tàperes, el julivert, l'all, les anxoves i la melmelada de taronja i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer la juliana de taronja, en un cassó amb aigua i sucre confiteu la taronja tallada a tires ben fines.
A continuació, poseu la coca en una safata, cobriu-la amb l'olivada, poseu-hi les sardines a sobre, tallades a la mida de la coca, amaniu-les amb una mica d'oli d'oliva i deixeu-les gratinar al forn durant uns 5 minuts.
Tot seguit, poseu-hi les tires de taronja confitada a sobre.
I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams i poseu-hi la coca al damunt.
Seguidament, deixeu-la reposar durant mitja hora.
Després, estireu la massa amb un corró, talleu-la a rectangles i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Per fer l'olivada, poseu en un bol les olives, les tàperes, el julivert, l'all, les anxoves i la melmelada de taronja i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer la juliana de taronja, en un cassó amb aigua i sucre confiteu la taronja tallada a tires ben fines.
A continuació, poseu la coca en una safata, cobriu-la amb l'olivada, poseu-hi les sardines a sobre, tallades a la mida de la coca, amaniu-les amb una mica d'oli d'oliva i deixeu-les gratinar al forn durant uns 5 minuts.
Tot seguit, poseu-hi les tires de taronja confitada a sobre.
I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams i poseu-hi la coca al damunt.