Coca de Sant Joan de crema i pinyons

INGREDIENTS

  • una planxa de pasta de full
  • 120 g de pinyons
  • 1 ou
  • sucre
  • Per a la crema:
  • 1 l de llet
  • 45 g de midó
  • 10 rovells d'ou
  • 200 g de sucre
  • una pela de llimona
  • 1 canó de canyella

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema, poseu en cassó la llet amb la pela de llimona i la canyella.
  2. Quan la llet estigui calenta, afegiu-hi els rovells d'ou.
  3. Mentrestant en un bol, barregeu el midó amb una mica de llet freda.
  4. Quan la llet del cassó arrenqui el bull, poseu-hi la barreja de midó i llet freda, el sucre i remeneu-ho tot bé. Després, coleu-ho i deixeu-ho refredar.
  5. Per fer la coca, estireu la pasta de full amb un corró i poseu-la en una safata de forn.
  6. Seguidament, pinteu el voltant de la pasta amb ou batut, poseu-hi la crema al mig i escampeu-la bé.
  7. Tot seguit, tanqueu la massa i premeu-ne el voltant amb una forquilla.
  8. A continuació, pinteu la massa amb ou batut i poseu-hi per sobre els pinyons i el sucre. Finalment, poseu la massa al forn durant 40 minuts a 160 graus.
Anar al contingut