Coca de Sant Joan amb trufa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Cuinar amb nens és una bona oportunitat perquè aprenguin alhora que es diverteixen: llegim, pesem, fem anar les mans, estimulem la creativitat...Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    PER AL PASTÓ

  • 230 g farina de força
  • 100 ml llet
  • 30 g sucre
  • 1 ou
  • 40 g mantega
  • 10 g llevat premsat
  • 4 g sal
  • 1 taronja
  • 1 llima
  • Oli

    PER A LA COCA

  • pinyons
  • 1 ou
  • Taronja confitada
  • Perles de xocolata

    Per a la trufa

  • 3 rovells d'ou
  • 230 ml nata del 35%
  • 130 g xocolata del 70%

     

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 100 ml de llet amb els 10 g de llevat premsat, fins que no hi quedin grumolls.
  2. Tamisem 230 g de farina de força en un bol. Hi afegim un ou batut, la llet amb el llevat dissolt i 30 g de sucre. Ho pastem amb pastadora uns 10 minuts.
  3. Hi afegim perfums: ratlladura de pell de llima i de taronja. També hi posem 4 g sal. Ho tornem a posar a la pastadora i ho pastem mentre hi anem afegint, de mica en mica, 40 g de mantega freda a talls petits.
  4. Quan la mantega s'hi hagi integrat, untem el pastó amb oli, ho tapem a pell i ho deixem reposar 30 minuts.
  5. Passat aquest temps, la passem damunt un paper sulfurat, li fem forma de coca amb els dits i ho deixem al forn, on ja haurem posat un pot amb aigua tèbia. Ho hem de deixar reposant 30 minuts.
  6. Pintem la coca amb un ou batut, hi escampem per damunt un grapat de pinyons i tires de taronja confitada, i ho enfornem 12 minuts a 170º.
  7. Per fer la trufa, escalfem 130 ml de nata i, un cop calenta, l'aboquem en un got batedor on haurem posat 130 g de xocolata del 70%. Hi afegim també tres rovells d'ou i ho batem.
  8. Muntem 200 ml de nata ben freda en un bol ben fred.
  9. Un cop la tenim presa, hi afegim, amb cura, la barreja de xocolata que hem batut, i ho reservem.
  10. Refredem la coca damunt d'una reixeta perquè no agafi humitat.
  11. Obrim la coca, un cop freda, i l'omplim amb la trufa.
Anar al contingut