Coca de recapte Gaudí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jöel Castanyé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
INGREDIENTS
- 100 g de pasta de full
- 1 carbassó
- 1 pebrot groc
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 1 albergínia
- oli d'oliva i sal
- 4 brots de cerfull
- ficoide glaciale
- ruca
- 1 préssec
- 1 poma Granny Smith
- 1 gotet de vi dolç
- 10 g de glucosa
- Per a la vinagreta:
- 1 culleradeta de vinagre
- 1 tassa d'oli d'oliva extra verge
- 1 culleradeta de mel
- 1 culleradeta de mostassa
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli, salteu el carbassó tallat a dauets fins que quedi ben daurat.
Per fer l'escalivada, poseu en una safata els pebrots, l'albergínia i la ceba, amaniu-los amb oli i sal i deixeu-los coure al forn a 180 graus durant 45 minuts. Quan estiguin cuits, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a dauets i reserveu-los.
Tot seguit, poseu en un cassó el vi dolç i la glucosa, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc viu fins que quedi com un xarop. Després, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, poseu l'escalivada, el carbassó, la poma i el préssec tot tallat a dauets en un bol i remeneu-ho bé. Seguidament, cobriu la pasta de full amb aquesta barreja.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre, la mel, la mostassa i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu la coca, amaniu-la amb la vinagreta i la reducció de vi dolç i guarniu el plat amb la ruca, el ficoide i el cerfull.
Per fer l'escalivada, poseu en una safata els pebrots, l'albergínia i la ceba, amaniu-los amb oli i sal i deixeu-los coure al forn a 180 graus durant 45 minuts. Quan estiguin cuits, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a dauets i reserveu-los.
Tot seguit, poseu en un cassó el vi dolç i la glucosa, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc viu fins que quedi com un xarop. Després, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, poseu l'escalivada, el carbassó, la poma i el préssec tot tallat a dauets en un bol i remeneu-ho bé. Seguidament, cobriu la pasta de full amb aquesta barreja.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre, la mel, la mostassa i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu la coca, amaniu-la amb la vinagreta i la reducció de vi dolç i guarniu el plat amb la ruca, el ficoide i el cerfull.