Coca de pa, tonyina i patata escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Hernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Comiols, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la coca:
- 150 g de farina
- 1 gotet d'aigua
- 1 gotet d'oli
- 2 g de sucre
- 2 g de sal
- 2 g de llevat
- Per a la tonyina:
- 1 llom de tonyina de 200 g
- 100 g de sucre
- 100 g de sal
- 25 g de gingebre ratllat
- patata escalivada
- ceba confitada
- vinagreta de mirin
- oli de gingebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la tonyina en un bol, cobriu-la amb la sal, el sucre i el gingebre ratllat i deixeu-la confitar a la nevera durant 6 hores.
Després, netegeu-la amb una cullera i reserveu-la.
Per fer la coca, poseu en un bol la farina, el sucre, la sal, el llevat, l'aigua i l'oli, remeneu-ho amb les mans fins que tingueu una massa compacta i deixeu-la reposar 30 minuts, tapada amb un drap.
Tot seguit, estireu la massa amb un rodet, talleu-la amb forma rectangular i poseu-la a coure al forn, en una safata, a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la coca, cobriu-la amb la patata escalivada aixafada, poseu-hi a sobre la tonyina tallada a talls i amaniu-ho amb l'oli de gingebre i la vinagreta de mirin.
Després, netegeu-la amb una cullera i reserveu-la.
Per fer la coca, poseu en un bol la farina, el sucre, la sal, el llevat, l'aigua i l'oli, remeneu-ho amb les mans fins que tingueu una massa compacta i deixeu-la reposar 30 minuts, tapada amb un drap.
Tot seguit, estireu la massa amb un rodet, talleu-la amb forma rectangular i poseu-la a coure al forn, en una safata, a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la coca, cobriu-la amb la patata escalivada aixafada, poseu-hi a sobre la tonyina tallada a talls i amaniu-ho amb l'oli de gingebre i la vinagreta de mirin.