Coca de llardons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Leo Roure (Òptica optometrista de Solsona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 4 persones:
  • 2 paquets de pasta de full
  • 250 g de llardons
  • 100 g de pinyons
  • 100 g d'ametlles filetejades
  • 250 g sucre
  • 1 ou
  • farina

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a a màxima temperatura.

A continuació, enfarineu la superfície on treballareu i estireu la pasta amb el corró. Primer estireu un full i després l'altre, aneu-los donant forma rectangular fins que tinguin la mida de la safata de forn que fareu servir, retireu la pasta sobrant i ajunteu-la i estireu-la amb el corró per fer un tercer full. Seguidament, agafeu un dels fulls, escampeu-hi els llardons per sobre, cobriu-ho amb l'altre full, poseu-hi més llardons per sobre, cobriu-ho amb el tercer full, passeu el corró per sobre de tot per fusionar els llardons amb la pasta, talleu el voltant que us sobri per fer-li la forma i la mida de la safata del forn i segelleu els voltants de la coca amb els dits.

Tot seguit, cobriu la safata amb paper de forn, poseu-hi la coca al damunt, pinteu-la amb ou batut, escampeu-hi per sobre les ametlles filetejades i els pinyons, fins que quedi ben cobert, poseu-hi per sobre el sucre en abundància, ja que els llardons són salats i la pasta tampoc no és dolça.

Opcionalment podeu fer amb els retalls de la massa uns petit fours o bastonets per acompanyar el cafè. Només heu de repetir els mateixos passos anteriors, però aquest cop, quan tingueu la coca a punt d'anar al forn, talleu-la amb un ganivet a tires fines.

Finalment, poseu la coca a coure al forn, a dalt i a baix, amb la temperatura al màxim, fins que veieu que s'ha enrossit i que el sucre s'ha fos, uns 10 minuts aproximadament.

I ja per acabar, deixeu-la refredar i ja la podeu servir.
Anar al contingut