Coca de llardons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Leo Roure (Òptica optometrista de Solsona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Ingredients ecològics per a 4 persones:
- 2 paquets de pasta de full
- 250 g de llardons
- 100 g de pinyons
- 100 g d'ametlles filetejades
- 250 g sucre
- 1 ou
- farina
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a a màxima temperatura.
A continuació, enfarineu la superfície on treballareu i estireu la pasta amb el corró. Primer estireu un full i després l'altre, aneu-los donant forma rectangular fins que tinguin la mida de la safata de forn que fareu servir, retireu la pasta sobrant i ajunteu-la i estireu-la amb el corró per fer un tercer full. Seguidament, agafeu un dels fulls, escampeu-hi els llardons per sobre, cobriu-ho amb l'altre full, poseu-hi més llardons per sobre, cobriu-ho amb el tercer full, passeu el corró per sobre de tot per fusionar els llardons amb la pasta, talleu el voltant que us sobri per fer-li la forma i la mida de la safata del forn i segelleu els voltants de la coca amb els dits.
Tot seguit, cobriu la safata amb paper de forn, poseu-hi la coca al damunt, pinteu-la amb ou batut, escampeu-hi per sobre les ametlles filetejades i els pinyons, fins que quedi ben cobert, poseu-hi per sobre el sucre en abundància, ja que els llardons són salats i la pasta tampoc no és dolça.
Opcionalment podeu fer amb els retalls de la massa uns petit fours o bastonets per acompanyar el cafè. Només heu de repetir els mateixos passos anteriors, però aquest cop, quan tingueu la coca a punt d'anar al forn, talleu-la amb un ganivet a tires fines.
Finalment, poseu la coca a coure al forn, a dalt i a baix, amb la temperatura al màxim, fins que veieu que s'ha enrossit i que el sucre s'ha fos, uns 10 minuts aproximadament.
I ja per acabar, deixeu-la refredar i ja la podeu servir.
A continuació, enfarineu la superfície on treballareu i estireu la pasta amb el corró. Primer estireu un full i després l'altre, aneu-los donant forma rectangular fins que tinguin la mida de la safata de forn que fareu servir, retireu la pasta sobrant i ajunteu-la i estireu-la amb el corró per fer un tercer full. Seguidament, agafeu un dels fulls, escampeu-hi els llardons per sobre, cobriu-ho amb l'altre full, poseu-hi més llardons per sobre, cobriu-ho amb el tercer full, passeu el corró per sobre de tot per fusionar els llardons amb la pasta, talleu el voltant que us sobri per fer-li la forma i la mida de la safata del forn i segelleu els voltants de la coca amb els dits.
Tot seguit, cobriu la safata amb paper de forn, poseu-hi la coca al damunt, pinteu-la amb ou batut, escampeu-hi per sobre les ametlles filetejades i els pinyons, fins que quedi ben cobert, poseu-hi per sobre el sucre en abundància, ja que els llardons són salats i la pasta tampoc no és dolça.
Opcionalment podeu fer amb els retalls de la massa uns petit fours o bastonets per acompanyar el cafè. Només heu de repetir els mateixos passos anteriors, però aquest cop, quan tingueu la coca a punt d'anar al forn, talleu-la amb un ganivet a tires fines.
Finalment, poseu la coca a coure al forn, a dalt i a baix, amb la temperatura al màxim, fins que veieu que s'ha enrossit i que el sucre s'ha fos, uns 10 minuts aproximadament.
I ja per acabar, deixeu-la refredar i ja la podeu servir.