Coca de llardons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llardons tenen com a principal component els greixos, principalment saturats, per això és un aliment molt energètic que s'ha de consumir ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    150 g llardons

    120 g farina

    120 g mantega

    120 g llimona confitada

    70 g sucre

    5 ous

    2 làmines de pasta de full

    Llevat químic

    Bicarbonat

    Sucre morè

     

PREPARACIÓ

  1. Per fer el farcit, blanquegem 120 g de mantega amb 70 g de sucre. Hi afegim 4 rovells d'ou i continuem blanquejant fins que deixem de notar el sucre. Tamisem, en aquest mateix bol, 120 g de farina, un polsim de llevat químic, un polsim de bicarbonat, i ho integrem. Tallem a daus 120 g de llimona confitada i els afegim al mateix bol, juntament amb 150 g de llardons que haurem triturat ben fins. Ho barregem bé.
  2. Estenem una làmina de pasta de full i la farcim amb la barreja del bol. Pintem les vores de la làmina amb 1 ou batut. Estirem la segona làmina i la posem damunt del farcit de manera que tanqui la coca. Amb una forquilla, pincem les vores de les dues pastes juntes.
  3. Pintem la part superior de la coca amb la resta de l'ou batut. L'empolsinem de sucre morè i l'enfornem 15' a 200º.
Anar al contingut