Coca de llardons
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 dl d'oli d'oliva
- 100 g de llardons de porc
- 2 ous i un rovell
- 10 g de llevat premsat de forner
- 200 g de farina blanca
- 1/2 copa d'anís dolç
- 50 g de sucre
PREPARACIÓ
Preparació: 2'
- Barregeu un ou, un rovell, l'oli i el sucre en un bol gros.
- Afegiu-hi el llevat i desfeu-lo amb els dits fins que aconseguiu fer una massa homogènia.
- Afegiu-hi la farina a poc a poc.
- Afegiu-hi els llardons esmicolats amb els dits i la mitja copeta d'anís.
- Lubrifiqueu el plat "crisp" amb oli d'oliva, i esteneu la massa de la coca al damunt. Deixeu-ho llevar a 40º aproximadament, fins que fermenti i quedi esponjós.
- Feu-li una forma rectangular i pinteu la superfície de la massa amb l'altre ou batut. Enganxeu-hi els pinyons i una mica de sucre.
- Coeu la coca en la modalitat "crisp" fins que sigui seca, cosa que passarà al cap d'uns 10 minuts.
- Ja podeu gaudir de la vostra coca de Sant Joan!