Coca de llardons amb matafaluga

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llardons tenen com a principal component els greixos, principalment saturats, per això és un aliment molt energètic que s'ha de consumir ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 làmina de pasta de full 

    50 g llardons 

    40 g farina d'arròs 

    25 g sucre 

    20 g mantega 

    20 g llard 

    70 ml llet 

    3 ous 

    1 llimona 

    Sucre morè 

    Matafaluga 

PREPARACIÓ

  1. Posem, a dins d'un bol, el sucre, la mantega i el llard. Ho treballem amb varetes elèctriques fins que tinguem una pasta homogènia. 
  2. Hi afegim dos rovells i continuem barrejant fins que notem que el sucre s'ha dissolt. 
  3. Hi tamisem, amb un colador, la farina d'arròs, i la integrem a la pasta fins que ens quedi lligada. 
  4. Hi afegim la ratlladura d'una pela de llimona i una culleradeta de matafaluga. Ho barregem. 
  5. Passem els llardons per la picadora fins que quedi una farina irregular. L'afegim a la pasta i la integrem. 
  6. Posem, cobrint la meitat de la pasta de full, la nostra barreja, deixant lliure les vores. 
  7. Mullem les vores amb una mica d'aigua i tanquem la pasta de full sobre si mateixa. Segellem les vores amb l'ajut d'una forquilla. 
  8. Batem un ou amb la llet. Pintem la part de dalt de la coca amb la barreja batuda. Ho cobrim amb una mica de sucre morè. 
  9. Ho enfornem 25 minuts a 160º. 
Anar al contingut