Coca de iogurt
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una recepta dolça amb ingredients saludables, tot i que certament energètica, ideal per a un berenar de tardor. El fet d'afegir-hi iogurt, oli, ous... la fa rica en nutrientsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 iogurt natural sense sucre
3 ous
2 mesures de iogurt de sucre
3 mesures de iogurt de farina
1 sobre de llevat químic
1 mesura de iogurt d'oli ove
1 polsim de sal
ratlladura d'una llimona
1 beina de vainilla
PREPARACIÓ
- Posem en un bol el iogurt natural.
- Separem els rovells i les clares de 3 ous i afegim els rovells al bol del iogurt. Reservem les clares en un altre bol.
- Afegim al bol dels rovells: 2 mesures de iogurt de sucre, la polpa de vainilla que rasquem d'una beina.
- Hi ratllem a sobre la pell d'una llimona
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques.
- Ho reservem.
- Afegim una mesura de iogurt d'oli d'oliva OVE al bol dels rovells.
- Ho integrem.
- Posem en un bol 3 mesures del pot de iogurt net i sec de farina i un sobre de llevat químic.
- Barregem i tamisem farina i llevat al bol dels rovells
- Ho integrem tot amb la llengua.
- Ho reservem.
- Muntem a punt de neu les 3 clares d'ou amb un polsim de sal.
- Afegim les clares muntades a punt de neu al bolde la massa.
- Ho embolcallem tot amb una llengua. Ho reservem.
- Untem amb mantega i enfarinem un motlle rodó.
- Posem la massa al motlle.
- Portem el pastís al forn: 170 graus durant 40 minuts.
- El traiem del forn i el deixem refredar sobre una reixeta uns 30 minuts. El desemmotllem.