Coca de iogurt

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una recepta dolça amb ingredients saludables, tot i que certament energètica, ideal per a un berenar de tardor. El fet d'afegir-hi iogurt, oli, ous... la fa rica en nutrientsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 iogurt natural sense sucre

    3 ous

    2 mesures de iogurt de sucre

    3 mesures de iogurt de farina

    1 sobre de llevat químic

    1 mesura de iogurt d'oli ove

    1 polsim de sal

    ratlladura d'una llimona

    1 beina de vainilla

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol el iogurt natural.
  2. Separem els rovells i les clares de 3 ous i afegim els rovells al bol del iogurt. Reservem les clares en un altre bol.
  3. Afegim al bol dels rovells: 2 mesures de iogurt de sucre, la polpa de vainilla que rasquem d'una beina.
  4. Hi ratllem a sobre la pell d'una llimona
  5. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques.
  6. Ho reservem.
  7. Afegim una mesura de iogurt d'oli d'oliva OVE al bol dels rovells.
  8. Ho integrem.
  9. Posem en un bol 3 mesures del pot de iogurt net i sec de farina i un sobre de llevat químic.
  10. Barregem i tamisem farina i llevat al bol dels rovells
  11. Ho integrem tot amb la llengua.
  12. Ho reservem.
  13. Muntem a punt de neu les 3 clares d'ou amb un polsim de sal.
  14. Afegim les clares muntades a punt de neu al bolde la massa.
  15. Ho embolcallem tot amb una llengua. Ho reservem.
  16. Untem amb mantega i enfarinem un motlle rodó.
  17. Posem la massa al motlle.
  18. Portem el pastís al forn: 170 graus durant 40 minuts.
  19. El traiem del forn i el deixem refredar sobre una reixeta uns 30 minuts. El desemmotllem.
Anar al contingut