Coca de full d'anxoves amb ceba i tomàquet confitat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 4 bastons de pasta de full
- 500 g de ceba
- 8 tomàquets
- 8 filets d'anxova
- 1 got d'oli d'oliva
- sal i sucre
- farigola
- 1/2 lollorosa
- 1/2 escarola
- 1/2 enciam
- 4 ramets d'herba dels canonges
- vinagreta de mostassa
- vinagreta d'herba dels canonges
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en una paella i confiteu-hi la ceba tallada en juliana.
Poseu-hi una mica d'aigua perquè se us estovi més fàcilment. Mentrestant talleu els tomàquets per la meitat (escaldats i sense pell) i traieu-los les llavors; saleu-los, poseu-hi una mica de sucre perquè tregui l'amargantor, un pols de farigola i un raig d'oli. Col·loqueu-los una safata i coeu-los al forn 2 hores a una temperatura de 60º. D'altra banda, prepareu la pasta de full, estireu-la i punxeu-la amb una forquilla, aleshores poseu-la al forn durant 10 minuts a 180º. En acabat, ja podeu començar a muntar el plat: escampeu la ceba per sobre la pasta de full, afegiu-hi el tomàquet, que haureu tallat a làmines, i finalment col.loqueu-hi les anxoves. Aquest plat el podeu acompanyar amb uns enciams amanits amb una vinagreta de créixems.
Poseu-hi una mica d'aigua perquè se us estovi més fàcilment. Mentrestant talleu els tomàquets per la meitat (escaldats i sense pell) i traieu-los les llavors; saleu-los, poseu-hi una mica de sucre perquè tregui l'amargantor, un pols de farigola i un raig d'oli. Col·loqueu-los una safata i coeu-los al forn 2 hores a una temperatura de 60º. D'altra banda, prepareu la pasta de full, estireu-la i punxeu-la amb una forquilla, aleshores poseu-la al forn durant 10 minuts a 180º. En acabat, ja podeu començar a muntar el plat: escampeu la ceba per sobre la pasta de full, afegiu-hi el tomàquet, que haureu tallat a làmines, i finalment col.loqueu-hi les anxoves. Aquest plat el podeu acompanyar amb uns enciams amanits amb una vinagreta de créixems.