Coca de full d'anxoves amb ceba i tomàquet confitat

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port

INGREDIENTS

  • 4 bastons de pasta de full
  • 500 g de ceba
  • 8 tomàquets
  • 8 filets d'anxova
  • 1 got d'oli d'oliva
  • sal i sucre
  • farigola
  • 1/2 lollorosa
  • 1/2 escarola
  • 1/2 enciam
  • 4 ramets d'herba dels canonges
  • vinagreta de mostassa
  • vinagreta d'herba dels canonges

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una paella i confiteu-hi la ceba tallada en juliana.
Poseu-hi una mica d'aigua perquè se us estovi més fàcilment. Mentrestant talleu els tomàquets per la meitat (escaldats i sense pell) i traieu-los les llavors; saleu-los, poseu-hi una mica de sucre perquè tregui l'amargantor, un pols de farigola i un raig d'oli. Col·loqueu-los una safata i coeu-los al forn 2 hores a una temperatura de 60º. D'altra banda, prepareu la pasta de full, estireu-la i punxeu-la amb una forquilla, aleshores poseu-la al forn durant 10 minuts a 180º. En acabat, ja podeu començar a muntar el plat: escampeu la ceba per sobre la pasta de full, afegiu-hi el tomàquet, que haureu tallat a làmines, i finalment col.loqueu-hi les anxoves. Aquest plat el podeu acompanyar amb uns enciams amanits amb una vinagreta de créixems.
Anar al contingut