Coca de ceba confitada amb rossinyols i carbassa / Coca de ceba confitada amb rovellons
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Margarida Molist, restaurant El Trill (Planoles)
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- rossinyols
- rovellons
- 1 kg de carbassa tallada a bocins
- aigua
- vainilla natural
- essència de flor de tarongina
- sal
- 2 kg ceba
- llorer
- herbes de Provença
- Per a la massa:
- 300 g de farina
- 100 ml d'oli
- 125 ml d'aigua
- un polsim de llevat de forner
PREPARACIÓ
Per fer la base de les coques barregem els ingredients i ho deixem reposar durant una hora.
Seguidament courem els bolets per separat en una paella amb una mica d'oli anant en compte de salar-los al final de la cocció, quan s'hagi evaporat tota l'aigua.
La carbassa la tallem a trossets petits i la sofregim en una altra paella amb una mica d'oli. Quan estigui una mica daurada, hi tirem aigua perquè s'acabi d'estovar.
Per confitar la ceba:
La tallem molt fina, la passem per la paella, però abans que s'acabi de sofregir hi posem una mica d'aigua, orenga, llorer, farigola, romaní i vainilla natural. Ho deixem coure, a foc baix, durant una hora o hora i mitja (depèn de la varietat de la ceba que fem servir).
Estirem la massa de la coca i la tornem a deixar reposar 15 minuts més.
Tirarem un raig d'oli sobre la base i hi posem la ceba confitada i un polsim d'herbes de Provença.
Després hi posarem la carbassa i els rossinyols. Per acabar, hi tirem uns pinyons torrats prèviament.
La coca de rovellons la fem igual, però sense carbassa.
Les courem al forn durant 15 minuts a 180º.
Seguidament courem els bolets per separat en una paella amb una mica d'oli anant en compte de salar-los al final de la cocció, quan s'hagi evaporat tota l'aigua.
La carbassa la tallem a trossets petits i la sofregim en una altra paella amb una mica d'oli. Quan estigui una mica daurada, hi tirem aigua perquè s'acabi d'estovar.
Per confitar la ceba:
La tallem molt fina, la passem per la paella, però abans que s'acabi de sofregir hi posem una mica d'aigua, orenga, llorer, farigola, romaní i vainilla natural. Ho deixem coure, a foc baix, durant una hora o hora i mitja (depèn de la varietat de la ceba que fem servir).
Estirem la massa de la coca i la tornem a deixar reposar 15 minuts més.
Tirarem un raig d'oli sobre la base i hi posem la ceba confitada i un polsim d'herbes de Provença.
Després hi posarem la carbassa i els rossinyols. Per acabar, hi tirem uns pinyons torrats prèviament.
La coca de rovellons la fem igual, però sense carbassa.
Les courem al forn durant 15 minuts a 180º.