Coca de bolets en escabetx

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les coques són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, per a un àpat bo i equilibrat, acompanyeu-les amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • COCA

    500 g farina

    100 g pasta mare

    50 ml oli OVE

    10 g sal

    10 g de romaní

    5 g sucre

    5 g llevat fresc

     

    FARCIMENT

    350 g de rovellons i camagrocs

    80 g de pinyons

    2 porros

    1 pastanaga

    Vinagre vell

    1 gra d'all

    Pebre vermell fumat dolç

    Agràs

    Farigola

    Julivert

    Pinassa

    Vi ranci

    Llorer

PREPARACIÓ

  1. Infusionem 350 ml d'aigua amb 10 g de romaní. Fem que l'aigua arribi a ebullició i immediatament ho traiem del foc i ho deixem reposar fins que estigui a temperatura ambient. 
  2. Tamisem en un bol 500 g de farina i hi afegim 5 g de sucre, 100 g de pasta de pasta mare i 300 ml d'aigua de romaní.
  3. Afegim a la massa 5 g de llevat fresc i 50 ml d'oli OVE. Ho pastem i ho deixem en repòs 30 minuts tapada amb un drap
  4. Afegim10 g de sal. Ho barregem i en fem una bola. La deixem en repòs 1 hora tapada amb un drap.
  5. Traiem el gas de la massa amb els dits donant-hi forma de coca. Ho pintem amb oli OVE i ho deixem 30 minuts més perquè fermenti.
  6. Posem la coca en una safata de forn amb paper sulfurat i omplim la part inferior del forn amb una altra safata amb aigua bullint. Ho enfornem a 220º durant 10 minuts.
  7. Traiem les coques del forn i les reservem (si voleu, en aquest punt es podrien congelar per utilitzar-les un altre dia).
  8. Netegem 350 g de rovellons i camagrocs.
  9. Tallem a juliana 2 porros i 1 pastanaga i els fem suar en una cassola a foc mitjà amb una mica d'oli.
  10. Retirem les verdures suades. Laminem 1 gra d'all i el fem ballar a la mateixa cassola a foc viu.
  11. Hi afegim 2 cullerades de pebre vermell fumat dolç i –abans no se'ns torri massa- l'ofeguem amb un raig d'agràs, vinagre vell, farigola i vi ranci.
  12. Afegim les verdures suades i 80 g de pinyons, 1 fulla de llorer i una branca de farigola, julivert i pinassa.
  13. Tallem a juliana els bolets nets i els afegim a la cassola i deixem a foc baix durant 5 minuts i ho refredem tot.
  14. Posem els bolets i les verdures escabetxades sobre la base de coca i ho enfornem en una safata amb paper sulfurat a 220º durant 5 minuts.