Coca de bolets en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Les coques són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, per a un àpat bo i equilibrat, acompanyeu-les amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
COCA
500 g farina
100 g pasta mare
50 ml oli OVE
10 g sal
10 g de romaní
5 g sucre
5 g llevat fresc
FARCIMENT
350 g de rovellons i camagrocs
80 g de pinyons
2 porros
1 pastanaga
Vinagre vell
1 gra d'all
Pebre vermell fumat dolç
Agràs
Farigola
Julivert
Pinassa
Vi ranci
Llorer
PREPARACIÓ
- Infusionem 350 ml d'aigua amb 10 g de romaní. Fem que l'aigua arribi a ebullició i immediatament ho traiem del foc i ho deixem reposar fins que estigui a temperatura ambient.
- Tamisem en un bol 500 g de farina i hi afegim 5 g de sucre, 100 g de pasta de pasta mare i 300 ml d'aigua de romaní.
- Afegim a la massa 5 g de llevat fresc i 50 ml d'oli OVE. Ho pastem i ho deixem en repòs 30 minuts tapada amb un drap
- Afegim10 g de sal. Ho barregem i en fem una bola. La deixem en repòs 1 hora tapada amb un drap.
- Traiem el gas de la massa amb els dits donant-hi forma de coca. Ho pintem amb oli OVE i ho deixem 30 minuts més perquè fermenti.
- Posem la coca en una safata de forn amb paper sulfurat i omplim la part inferior del forn amb una altra safata amb aigua bullint. Ho enfornem a 220º durant 10 minuts.
- Traiem les coques del forn i les reservem (si voleu, en aquest punt es podrien congelar per utilitzar-les un altre dia).
- Netegem 350 g de rovellons i camagrocs.
- Tallem a juliana 2 porros i 1 pastanaga i els fem suar en una cassola a foc mitjà amb una mica d'oli.
- Retirem les verdures suades. Laminem 1 gra d'all i el fem ballar a la mateixa cassola a foc viu.
- Hi afegim 2 cullerades de pebre vermell fumat dolç i abans no se'ns torri massa- l'ofeguem amb un raig d'agràs, vinagre vell, farigola i vi ranci.
- Afegim les verdures suades i 80 g de pinyons, 1 fulla de llorer i una branca de farigola, julivert i pinassa.
- Tallem a juliana els bolets nets i els afegim a la cassola i deixem a foc baix durant 5 minuts i ho refredem tot.
- Posem els bolets i les verdures escabetxades sobre la base de coca i ho enfornem en una safata amb paper sulfurat a 220º durant 5 minuts.