Coca de bacallà, espinacs i allioli de codony
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Pallarès
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
Per aprofitar el ferro dels espinacs s'aconsella prendre una fruita cítrica per postres.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 600 g de morro de bacallà dessalat
- oli d'oliva verge extra
- massa de coca tipus pizza
- un manat d'espinacs tendres
- 30 g de pinyons torrats
- cibulet amb oli (opcional)
- Per fer l'allioli de codony:
- 2 codonys
- 1 poma golden
- 4 grans d'all
- oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu el bacallà a foc suau durant 12 minuts.
Mentrestant, peleu la poma i els codonys, talleu-los a quarts, poseu-los en un cassó amb aigua freda i deixeu-los coure. Quan l'aigua arrenqui el bull, retireu el cassó del foc i deixeu-ho reposar durant mitja hora.
Per fer l'allioli de codony, poseu en un bol els codonys bullits, la poma bullida i els alls ja buliits i pelats i tritureu-ho amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi l'oli a poc a poc, seguiu-ho triturant fins que aconseguiu la textura d'allioli, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
A continuació, talleu la massa de coca en porcions rectangulars, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn durant 6 minuts a 180 graus.
Tot seguit, esmicoleu el bacallà, poseu-lo sobre les coques, cobriu-les amb allioli, afegiu-hi uns quants pinyons per sobre, poseu-les en una safata i gratineu-les al forn durant uns minuts.
Finalment, poseu els espinacs en un bol, amaniu-los amb oli i sal i remeneu-los bé.
I ja per acabar, emplateu la coca, poseu-hi els espinacs al costat i guarniu el plat amb una mica de cibulet amb oli.
Mentrestant, peleu la poma i els codonys, talleu-los a quarts, poseu-los en un cassó amb aigua freda i deixeu-los coure. Quan l'aigua arrenqui el bull, retireu el cassó del foc i deixeu-ho reposar durant mitja hora.
Per fer l'allioli de codony, poseu en un bol els codonys bullits, la poma bullida i els alls ja buliits i pelats i tritureu-ho amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi l'oli a poc a poc, seguiu-ho triturant fins que aconseguiu la textura d'allioli, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
A continuació, talleu la massa de coca en porcions rectangulars, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn durant 6 minuts a 180 graus.
Tot seguit, esmicoleu el bacallà, poseu-lo sobre les coques, cobriu-les amb allioli, afegiu-hi uns quants pinyons per sobre, poseu-les en una safata i gratineu-les al forn durant uns minuts.
Finalment, poseu els espinacs en un bol, amaniu-los amb oli i sal i remeneu-los bé.
I ja per acabar, emplateu la coca, poseu-hi els espinacs al costat i guarniu el plat amb una mica de cibulet amb oli.