Coca aranesa de ceba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria José Morelló
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Era Mòla, Vielha ( La Vall d'Aran)
INGREDIENTS
- Per a la pasta brisa:
- 200 g de farina
- 100 g de mantega
- 1 ou
- 1 cullerada d'aigua
- sal
- 4 cebes
- 4 tomàquets
- 100 g de mantega
- 100 g de formatge ratllat
- 4 anxoves
- olives negres
- orenga
- sal
PREPARACIÓ
Per fer la massa, barrejeu la farina tamisada, l'ou, la sal, l'aigua i la mantega, a temperatura ambient, i amaseu-ho amb les mans.
Quan estigui amassat, deixeu-la reposar tapada amb un drap. Després, estireu-la, talleu-la en forma circular, poseu-la en una plata de forn, punxeu-la amb una forquilla i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts aproximadament.
Mentrestant, confiteu la ceba, tallada a trossos, en una paella amb mantega i una mica d'oli.
Per confitar els tomàquets, escaldeu-los, peleu-los, talleu-los en 4 trossos i deixeu-los coure al forn, amb oli i sal, durant unes tres hores.
Tot seguit, cobriu la massa amb la ceba confitada, els tomàquets i una mica d'orenga i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts més.
I ja per acabar, poseu a sobre la coca les anxoves, les olives negres i el formatge ratllat i gratineu-ho durant 5 minuts al forn.
Quan estigui amassat, deixeu-la reposar tapada amb un drap. Després, estireu-la, talleu-la en forma circular, poseu-la en una plata de forn, punxeu-la amb una forquilla i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts aproximadament.
Mentrestant, confiteu la ceba, tallada a trossos, en una paella amb mantega i una mica d'oli.
Per confitar els tomàquets, escaldeu-los, peleu-los, talleu-los en 4 trossos i deixeu-los coure al forn, amb oli i sal, durant unes tres hores.
Tot seguit, cobriu la massa amb la ceba confitada, els tomàquets i una mica d'orenga i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts més.
I ja per acabar, poseu a sobre la coca les anxoves, les olives negres i el formatge ratllat i gratineu-ho durant 5 minuts al forn.