Coca aranesa de ceba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria José Morelló
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Era Mòla, Vielha ( La Vall d'Aran)

INGREDIENTS

  • Per a la pasta brisa:
  • 200 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 1 ou
  • 1 cullerada d'aigua
  • sal
  • 4 cebes
  • 4 tomàquets
  • 100 g de mantega
  • 100 g de formatge ratllat
  • 4 anxoves
  • olives negres
  • orenga
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer la massa, barrejeu la farina tamisada, l'ou, la sal, l'aigua i la mantega, a temperatura ambient, i amaseu-ho amb les mans.
Quan estigui amassat, deixeu-la reposar tapada amb un drap. Després, estireu-la, talleu-la en forma circular, poseu-la en una plata de forn, punxeu-la amb una forquilla i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts aproximadament.

Mentrestant, confiteu la ceba, tallada a trossos, en una paella amb mantega i una mica d'oli.

Per confitar els tomàquets, escaldeu-los, peleu-los, talleu-los en 4 trossos i deixeu-los coure al forn, amb oli i sal, durant unes tres hores.

Tot seguit, cobriu la massa amb la ceba confitada, els tomàquets i una mica d'orenga i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts més.

I ja per acabar, poseu a sobre la coca les anxoves, les olives negres i el formatge ratllat i gratineu-ho durant 5 minuts al forn.
Anar al contingut