Coca amb llardons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Antiga Casa Padreny
INGREDIENTS
- 400 g de farina de força 60 (especial per a pasta de full)
- una mica d'aigua
- un pessic de sal
- 250 g de mantega o llard
- 250 g de llardons
- pinyons
- sucre
- 1 ou
PREPARACIÓ
D'entrada, prepareu la pasta barrejant la farina de força 60 amb aigua i un pessic de sal.
Tot seguit, treballeu-la i estireu-la amb l'ajuda d'un rodet. Un cop la tingueu ben estirada, poseu-hi al damunt la mantega sencera, emboliqueu-la amb la pasta, i feu-hi 3 plecs senzills i un de doble.
Després de cada plec, seguiu treballant i estirant la pasta.
A continuació, escampeu els llardons trinxats al damunt de la pasta, torneu a fer la mateixa operació d'abans: és a dir, 3 plecs senzills i un de doble, i estirar la pasta. Quan tingueu la tingueu ben estirada, talleu-la segons la mida que volgueu que tinguin les coques.
Poseu-les en una plata d'anar al forn, unteu-les amb ou batut, escampeu-hi pinyons al damunt, i cobriu-les amb una mica de sucre. Finalment, coeu-les al forn a 200 graus i durant 20 minuts.
Una bona opció per la revetlla de Sant Joan.
Tot seguit, treballeu-la i estireu-la amb l'ajuda d'un rodet. Un cop la tingueu ben estirada, poseu-hi al damunt la mantega sencera, emboliqueu-la amb la pasta, i feu-hi 3 plecs senzills i un de doble.
Després de cada plec, seguiu treballant i estirant la pasta.
A continuació, escampeu els llardons trinxats al damunt de la pasta, torneu a fer la mateixa operació d'abans: és a dir, 3 plecs senzills i un de doble, i estirar la pasta. Quan tingueu la tingueu ben estirada, talleu-la segons la mida que volgueu que tinguin les coques.
Poseu-les en una plata d'anar al forn, unteu-les amb ou batut, escampeu-hi pinyons al damunt, i cobriu-les amb una mica de sucre. Finalment, coeu-les al forn a 200 graus i durant 20 minuts.
Una bona opció per la revetlla de Sant Joan.