Coca amb llardons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Antiga Casa Padreny

INGREDIENTS

  • 400 g de farina de força 60 (especial per a pasta de full)
  • una mica d'aigua
  • un pessic de sal
  • 250 g de mantega o llard
  • 250 g de llardons
  • pinyons
  • sucre
  • 1 ou

PREPARACIÓ

D'entrada, prepareu la pasta barrejant la farina de força 60 amb aigua i un pessic de sal.

Tot seguit, treballeu-la i estireu-la amb l'ajuda d'un rodet. Un cop la tingueu ben estirada, poseu-hi al damunt la mantega sencera, emboliqueu-la amb la pasta, i feu-hi 3 plecs senzills i un de doble.

Després de cada plec, seguiu treballant i estirant la pasta.

A continuació, escampeu els llardons trinxats al damunt de la pasta, torneu a fer la mateixa operació d'abans: és a dir, 3 plecs senzills i un de doble, i estirar la pasta. Quan tingueu la tingueu ben estirada, talleu-la segons la mida que volgueu que tinguin les coques.

Poseu-les en una plata d'anar al forn, unteu-les amb ou batut, escampeu-hi pinyons al damunt, i cobriu-les amb una mica de sucre. Finalment, coeu-les al forn a 200 graus i durant 20 minuts.

Una bona opció per la revetlla de Sant Joan.
Anar al contingut