Coca amb amanida tèbia de rovellons, espinacs, panses i pinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Enric Millà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Dien, Vallfogona de Balaguer
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els rovellons son bolets amb poques calories, molt rics en potassi, i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la coca:
  • 250 g de farina
  • Un ou
  • 1 cc de llevat
  • 23 ml d'oli d'oliva
  • 33 ml de llet
  • una mica de sal
  • Altres:
  • confitura de ceba
  • rovellons frescos
  • fulles d'espinacs tendres
  • panses
  • pinyons
  • flors comestibles ecològiques
  • oli de pinyons
  • sorbet de romaní
  • tomàquets secs (amb oli)
  • sal de les coves d'Añana
  • cirerols
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer la coca, poseu en un bol la farina, l'oli, la llet, l'ou, el llevat i la sal i amasseu-ho amb les mans.

Després, tapeu el bol amb un drap i deixeu-ho reposar durant un parell d'hores. Seguidament, estireu la massa amb un corró, talleu-la donant-li forma rectangular i deixeu-la coure al forn en una safata durant 10-12 minuts a 180 graus.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els rovellons tallats a trossos. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les panses i els pinyons, salteu-ho durant un parell de minuts i reserveu-ho.

A continuació, quan la coca estigui freda, unteu-la amb la confitura de ceba i cobriu-la amb les fulles d'espinacs, els cirerols, els tomàquets secs, el saltat de rovellons, panses i pinyons i els pètals de flors.

I ja per acabar, emplateu la coca, amaniu-la amb una mica d'oli de pinyons i sal de les coves d'Añana i guarniu el plat amb un parell de boles de sorbet de romaní.
Anar al contingut