Coc salat d'ametlles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: MARC RIBAS
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que aporten beneficis cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de farina d'ametlla 

    50 g de farina de força 

    50 g de sucre de llustre 

    10 g d'impulsor 

    20 tomàquets cirerols          

    4 ous 

    1 llimona 

     Flor de sal 

    Alfàbrega 

    Oli OVE  

    Llard  

    Sal  

    Farigola fresca 

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal a 20 tomàquets cirerols pelats. Posarem 20 g de sal en 2 l d'aigua durant 20 minuts.  
  2. Un cop passat aquest temps, eixuguem amb un drap els tomàquets i els posem en una safata de forn, coberts amb oli. Els ficarem al forn durant 30 minuts a 90º.  
  3. Traurem els tomàquets del forn i hi posarem un recipient amb aigua per coure-hi després el coc. L'apugem a 180º.  
  4. Farem la massa del coc. Trenquem quatre ous. Posem les clares en un bol i els rovells en un altre bol. Afegim cinc grams de sal a les clares i les muntem a punt de neu.  
  5. Als rovells, hi afegim 50 g de sucre llustre i fulles de farigola fresca. Els blanquegem.  
  6. Afegim 200 g de farina d'ametlla als rovells, sal i 30 ml d'oli. Ho remenem amb la llengua fins que s'integri.  
  7. Afegim al bol, amb un colador per tamisar-la, 50 g de farina de força i 10 g d'impulsor. Ho integrem bé.  
  8. De mica en mica, hi anem incorporant també les clares que ja teníem muntades amb moviments embolcalladors.  
  9. Hi ratllem una pela de llimona i hi afegim pebre. Tot ben integrat.  
  10. Untem un motlle d'uns 15x15 cm amb llard de porc i l'omplim amb la massa. Un cop l'hi tenim, hi afegim els tomàquets, enfonsant-los una mica. Enfornarem el coc 15 minuts a 180º.  
  11. Un cop cuit, hi posarem flor de sal per sobre i unes quantes fulles d'alfàbrega. Ja es pot emplatar.  
Anar al contingut