Clotxa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Biarnés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fundació Alícia
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pa és un aliment molt complet, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, ric en proteïnes vegetals, pobre en greixos, que s'ha de prendre diàriament ja que està a la base de la piràmide alimentaria.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 pans de pagès de mig quilo
  • 8 tomàquets madurs
  • 12 grans d'all
  • 2 cebes
  • 4 arengades
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per començar, escaliveu els alls, les cebes i els tomàquets al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. Quan estiguin cuits, peleu-ho tot i reserveu-ho.

A continuació, talleu el pa per la meitat, traieu la molla, reserveu-la, i torreu el pa en una planxa per la banda on heu tret la molla.

Mentrestant, torreu les arengades en una paella. Quan estiguin rosses, peleu-les, desespineu-les i esmicoleu-ne la carn.

Tot seguit, poseu el tomàquet pelat al fons del pa, amaniu-lo amb oli d'oliva verge extra, afegiu-hi també l'all, la ceba tallada a trossos i l'arengada esmicolada i torneu-ho a amanir amb un altre raig d'oli d'oliva.

I ja per acabar, mengeu-vos la clotxa sucant la molla i la mateixa crosta del pa, que s'anirà trencant a mesura que consumiu la resta.
Anar al contingut