Clatells de lluç amb endívies
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Clatells de lluç amb endívies
- (per a 2 persones)
- 2 clatells d'un lluç
- 4 endívies
- 1 ceba tendra
- 3 tomàquets dessecats
- 10 olives negres
- 1 cullerada de vinagre de sidra
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
1. Comencem el plat escaldant les endívies: posem una olla amb aigua a bullir, fem un tall a les endívies per la meitat sense partir-les del tot, i les tirem a l'olla. Les deixem escaldar 10 segons com a molt.
2.Per tallar-ne la cocció, les passem a un bol amb aigua i glaçons.
3.En una planxa prou calenta, hi posem una miqueta d'oli i el lluç pel cantó de la carn, no de la pell, i deixem que es dauri a foc fort.
4.Traiem els clatells de lluç de la planxa i els posem en una safata amb una mica d'oli. I cap al forn, entre 2 i 3 minuts màxim.
5. Recuperem les endívies que hem escaldat i, ara sí, les tallem per la meitat i les posem a la mateixa planxa on hem fet el lluç, amb una mica d'oli, i pel costat per on les hem tallat. Quan estiguin d'aquesta banda, les girem.
6.Tallem el tomàquet a dauets petits i les olives negres a rodanxetes. En una paella amb oli, comencem daurant el tomàquet i hi afegim les olives negres. Hi posem el vinagre, que emulsionarà la salsa.
7.Una culleradeta d'aigua a la salsa i un rajolinet d'oli cru.
8.Posem la ceba tendra crua i tallada petita al damunt del lluç, i ho salsem tot plegat. Només ens falta posar en un costat del plat les endívies.
2.Per tallar-ne la cocció, les passem a un bol amb aigua i glaçons.
3.En una planxa prou calenta, hi posem una miqueta d'oli i el lluç pel cantó de la carn, no de la pell, i deixem que es dauri a foc fort.
4.Traiem els clatells de lluç de la planxa i els posem en una safata amb una mica d'oli. I cap al forn, entre 2 i 3 minuts màxim.
5. Recuperem les endívies que hem escaldat i, ara sí, les tallem per la meitat i les posem a la mateixa planxa on hem fet el lluç, amb una mica d'oli, i pel costat per on les hem tallat. Quan estiguin d'aquesta banda, les girem.
6.Tallem el tomàquet a dauets petits i les olives negres a rodanxetes. En una paella amb oli, comencem daurant el tomàquet i hi afegim les olives negres. Hi posem el vinagre, que emulsionarà la salsa.
7.Una culleradeta d'aigua a la salsa i un rajolinet d'oli cru.
8.Posem la ceba tendra crua i tallada petita al damunt del lluç, i ho salsem tot plegat. Només ens falta posar en un costat del plat les endívies.